Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erdoğan: Felaketi yaşıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nüfusun artmasına rağmen artış hızının azaldığını belirterek, geçen yıl ölçülen toplam doğurganlık hızının 1,48 olduğunu açıkladı. Gençlerde evlenme yaşının yükseldiğini ve hane halkı büyüklüğünün küçüldüğünü ifade eden Erdoğan, 2025’i Aile Yılı ilan ettiklerini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nüfusun artmasına rağmen artış hızının azaldığını

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile ve Kültür-Sanat Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada, nüfus artışının yavaşladığını vurguladı. Geçen yıl ölçülen toplam doğurganlık hızının 1,48 olduğunu söyleyen Erdoğan, bunun ciddi bir uyarı olduğunu belirtti.

Evlenme Yaşı ve Boşanma İstatistikleri

Erdoğan, gençlerde evlenme yaşının yükseldiğini ifade etti. 2024’te evlenme yaşının kadınlarda 25,8, erkeklerde 28,3’e çıktığını açıkladı. Boşanmaların üçte birinin evliliğin ilk beş yılında gerçekleştiğini belirten Erdoğan, bireyselleşme ve yalnızlaşma eğilimine dikkat çekti. Hane halkı büyüklüğü 2008’de 4 kişi iken 2024’te 3,11’e geriledi.

2025 Aile Yılı ve Destekler

Cumhurbaşkanı, 2025’i Aile Yılı ilan ettiklerini belirtti. Evlilik öncesi eğitim ve aile eğitimini devreye aldıklarını, Aile ve Gençlik Fonu’nu hayata geçirdiklerini açıkladı. Krediden faydalanan çift sayısının 62 bini geçtiğini söyleyen Erdoğan, evlenecek gençler için desteklerin artacağını ve doğum yardımlarına ivme kazandırıldığını belirtti. Önümüzdeki 10 yılın “Aile ve Nüfus 10 Yılı” olarak değerlendirileceğini ifade etti.

 

Verified by MonsterInsights