Konferans, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan Dinar İlçe Müftüsü Ahmet Kervancıoğlu, Dinar İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Dinar Şubesi olarak “Özgür Filistin’in yanındayız” sloganıyla Gazzeli mazlumlara destek verdiklerini vurguladı. Kervancıoğlu, Mescid-i Aksa’nın İslam dünyası için kutsal önemine dikkat çekti.
Konuşmacı Müftü Aslan
Günün anlam ve önemine binaen konferans vermek üzere ilçeye gelen İhsaniye İlçe Müftüsü Ömer Faruk Aslan, Filistin davası, Gazze’nin mevcut durumu ve Mescid-i Aksa’nın İslam alemindeki yerini anlattı. Aslan, Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de Mescid-i Aksa’nın çevresinin mübarek kılındığını bildiriyor. Efendimiz Hz. Muhammed de Mescid-i Aksa’yı yeryüzünde inşa edilen ikinci mescid olarak işaret etmiştir. Bu mübarek mekân, Süleyman Aleyhisselam’ın biz Müslümanlara bir emanetidir ifadelerini kullandı.
Katılımcılar
Programa İhsaniye İlçe Müftüsü Ömer Faruk Aslan, Dinar Belediye Başkan Vekili Oktay Sayın, Dinar İlçe Müftüsü Ahmet Kervancıoğlu, siyasi parti temsilcileri, imam hatipler, müezzin kayyımlar, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
