30 Ağustos Zafer Bayramı Ankara’da Törenle Kutlandı
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda en önemli dönüm noktalarından olan Büyük Zafer’in 103. yıl dönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, başkent Ankara’da düzenlenen üst düzey bir devlet töreni ile idrak edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki devlet protokolü, bu anlamlı gün dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti.
Devletin Zirvesi Aslanlı Yol’da Yürüdü
Sabah saatlerinde başlayan resmi tören, devlet erkanının Aslanlı Yol’daki yürüyüşü ile başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği heyette; TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, yüksek yargı kurumlarının başkanları, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesi, siyasi parti temsilcileri ve üst düzey bürokratlar hazır bulundu.
Atatürk’ün Manevi Huzurunda Resmi Geçit
Heyet, Aslanlı Yol’daki yürüyüşün ardından tören alanına ulaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, üzerinde ay yıldız motifi bulunan çelengi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine sundu. Atatürk’ün manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Anıtkabir Özel Defteri’ne Mesaj
Törenin devamında Misak-ı Milli Kulesi’ne geçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayarak günün anlam ve önemine binaen duygularını ifade etti. Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Aziz Atatürk, bugün milletçe Büyük Zafer’in 103’üncü yıl dönümünü bir kez daha gururla kutluyoruz. Anadolu’yu ebedi ve ezeli vatanımız olarak tescillediğimiz Büyük Zafer’in kazanılmasına vesile olan zatıaliniz ile birlikte silah arkadaşlarınızı, kahraman şehit ve gazilerimizi rahmetle yad ediyoruz. Müstevi emeller taşıyanlar bundan bir asır önce olduğu gibi bugün de boş durmamakta, sinsi hesaplar peşinde koşmaktadır. Coğrafyamızı istikrarsızlığa sürükleme planları karşısında devletimiz kendi güvenliği ve vatandaşlarının huzuru için her türlü tedbiri almaktadır. Emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti emin ve ehil kadroların riyasetinde tam bir emniyet içindedir. Ruhun şad olsun.”
Devlet töreninin tamamlanmasının ardından Anıtkabir, vatandaşların ziyaretine açıldı.