Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile karşı tarafın talebi üzerine bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye ile Fransa arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi gündeme geldi.
Barış Süreci ve Diplomasi Vurgusu
Erdoğan, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın adil ve kalıcı bir barışla sona erdirilmesi için Türkiye’nin yoğun çaba harcadığını ifade etti. İstanbul sürecinin canlandırılması için temasların sürdüğünü, Türkiye’nin bu konuda her türlü katkıya hazır olduğunu belirtti.
Görüşmede Erdoğan, kalıcı barış için diplomatik yolların en etkili yöntem olduğunu söyledi. Ateşkes ve sonrası süreçte Türkiye’nin desteğinin artarak devam edeceğini, küresel barışı tehlikeye atacak adımlardan uzak durulmasının önem taşıdığını vurguladı.
Bölgesel Gelişmeler Masaya Yatırıldı
Kafkaslar, Gazze ve Suriye’deki son durumun da değerlendirildiği görüşmede, bölgesel istikrar için ortak çabaların önemi ele alındı.

