Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Cengiz Üstün, son günlerde yaşanan polemiklere açıklık getirdi. Üstün, sadece cumhur ittifakı milletvekillerinin toplantıya çağrılmasına, “Çözüm odaklı çalışıyoruz”, Afyonkarahisar Belediye Başkanı ile aralarındaki soğukluğa ise, “ESOB’u karıştırmaktan vazgeç” diyerek cevap verdi.
Son günlerin eleştiri oklarının hedefindeki isim, Afyonkarahisar ESOB Başkanı Cengiz Üstün, basın karşısına geçti. Üstün’ün yanında yeni Başkan vekili Ahmet Öztop yer aldı. Kendisiyle ilgili yapılan eleştirilere cevap vererek açıklık getiren Başkan Üstün, ilk olarak “Neden sadece Cumhur İttifakı milletvekilleri çağırıldı?” eleştirilerine değindi.
MİLLETVEKİLLERİNE DAVET KONUSU
Cengiz Üstün, “Biz çözüm odaklı çalışıyoruz. Esnafımızın sorunlarını çözebilecek kişiler hükümetin temsilcileri olan vekillerimizdi. Biz ilk elden sorunları onlara aktardık. Onlardan söz aldık. O yüzden sadece AK Parti milletvekilleriyle MHP milletvekilini davet ettik. Bu davet de oda başkanlarımıza önceden bildirildi. Kentimizi ve esnaflarımızı ilgilendiren 100. Yıl Yapı Kooperatifine kazandırılacak olan arsanın devri konusu, Afyonkarahisar değil, Türkiye genelindeki sucuk üreticilerini etkileyen teşhir ve teşhis konusu, 7200 gün prim ile emekliliği meselesinin muhatabı iktidar milletvekilleri olduğundan, konunun doğrudan muhataplarıyla etkili ve somut çözümler üretmek amacıyla toplantıya yalnızca iktidar milletvekilleri davet edilmiştir” dedi.
BAŞKAN VEKİLİ’NİN DEĞİŞTİRİLMESİ
Son günlerin en çok konuşulan olaylarından birinin de sadece Cumhur İttifakı milletvekillerinin davet edilmesine tepki gösteren Başkan Vekili Sabri Can Bekle’nin görevinin değiştirilmesi olayına da değindi Cengiz Üstün. Başkan Üstün, “Dinar ve Sandıklı başkanlarımızın başkan vekilliği bizim seçim vaadimizdi. İki odanın anlaşması gereği 2 yıl Dinar, iki yıl Sandıklı başkanlarımız vekillik yapacaktı. Sabri Can Bekle’nin 2 yıllık süresi 2024 yılı Mayıs ayında doldu. Ama kendisi ‘Ocak ayında bırakayım’ diye teklifte bulundu. Sandıklı başkanımız Ahmet Öztop da ‘Buna tamam’ dedi. Ama Ocak ayı geçtikten sonra Bekle, bırakmak istemediğini yönetimde oylama yapılmasını istedi. Yönetim kurulunda 3 arkadaşımız, Sandıklı Başkanımız için, 3 arkadaşımız da Dinar Başkanı Bekle için oy kullandı. Ben de başkan olarak adil olması gerektiğini düşünerek, seçimde verdiğimiz sözü yerine getirmek için Sandıklı Başkanımız için oy kullandım. Olay bundan ibaret. Görev değişikliğinin son günlerde yaşanan olaylarla ilgili yoktur” ifadelerinin kullandı.
“TOYLUĞUNA VERİYORUM”
Cengiz Üstün, Belediye Başkanı Burcu Köksal ile aralarında olan soğukluğa da değindi. Üstün, Sandıklı Başkanı’nın Başkan vekili olmasından sonra, Belediye ekiplerinin Sandıklı minibüslerini Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi önüne sokulmadığını ileri sürerek, Belediye Başkanı Köksal’ı ESOB’u karıştırmaya çalışmakla suçladı. ESOB Başkanı Üstün, şunları kaydetti: “Ben 27 bin esnafıyla, 37 oda başkanıyla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanıyım. Seçim süreci ama olağan, ama olağan üstü benim kurullarımdaki tüm oda başkanları ESOB başkanlığına aday olabilir. Fakat biz iyiyiz veya kötüyüz. Bir çalışma içindeyiz ekibimiz ile birlikte. Bu tür davranışlar Cengiz Üstün’e zarar vermez. Sabri Başkan, Başkan Vekilliğinden Düşmüş ama bizim yönetim kurulu üyemizdir. Toyluğuna veriyorum. Bu teşkilat içindeki meseleler, böyle basın aracılığıyla değil, kendi aramızda çözüp ilerlememiz lazım. Seçimlerde çoklu adaylık iyi olur. Bizde eksiklerimizi görürüz.
“ESOB’U KARIŞTIRMA”
Bazı siyasi partilerimizin ve Belediye Başkanımızın farklı kurumlarda olduğu gibi, ESOB’a da el atıp karıştırmasını kesinlikle kabul etmiyorum. Bundan sonra şapkayı koyup lütfen düşünsün ve yolunu öyle çizsin. Bugün ise Sandıklı otobüslerini AFSÜ’ye sokmadığı gibi. Bu tür şeyler Afyon’a zarar verir. Bu gibi çok şey var, artık bu konulara girmek istemiyorum.” >>>Mustafa BAYER