Beylikdüzü’nde bulunan ve ücretsiz hizmet veren Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu balıkçı Kenan Balcı, bir süredir Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemindeyken kendisinden arsa istediğini ve bu arsaların karşılığında ‘burayı kullanabilirsin’ dedikleri iş yerinin arkasındaki alanı ise CHP’li bir milletvekiline verildiğini öne sürmüştü. Balcı, İmamoğlu’nun yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından kendisinin de rızası dışında alınan arsalarıyla ve iş yerinde çiğ balık satışı yapılamaz durumuyla ilgili şikayette bulundu. Konuyla ilgili ifade veren Balcı, iş yerine astığı afişlerle hakkını geri istediğini söyledi.
Kenan Balcı, Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü’nde belediye başkanı olduktan sonra kendisinden 2 tane arsa hediye istediğini ifade ederek, “Aramızda durmadan tartışmalar yaşandı. Ara verdiler arsa istemeye sonra 1 sene geçti yeniden istemeye başladı. Ben vermedim arsayı. Sonra bana ‘ çok pişman olacaksın, bunları yaparız, şunları yaparız’ diye kötülükler yapacaklarını söyledi. Bende kendi kendime bana ne yapabilirler diye isteklerini yerine getirmedim. Ama zulüm ve zalimlik ile ilgili her türlü kötülüğü yaptı. Hediye arsasını vermediğime pişman oldum. Şu anda Türkiye’ye balığı sevdiren adama Balıkçı Kenan’a ‘sen balık satamazsın, sen pişmiş balık satarsın ama çiğ balık satmayı yasaklıyorum’ dedi. Hepsini yasaklayacaktı ama Allah razı olsun hakimlerimiz savcılarımız sayesinde pişmiş balığı zor kurtardık” dedi.

İstanbul Beylikdüzü’nde yaklaşık 50 yıldır balıkçılık yapan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı, Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemden bu yana kendisinden istediği arsaları vermediği için baskı uyguladığını iddia ederek, yolsuzluk soruşturması kapsamında şikayetçi olduğunu söyledi.