Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Anahtar Parti’den Afyonkarahisar basın cemiyeti’ne ziyaret

Anahtar Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Üzeyir Aladağ ve yönetim kurulu üyeleri, Afyonkarahisar Basın Cemiyeti’ni (ABC) ziyaret etti. Ziyarette ABC Başkanı Hakan Dilek ile görüşen Aladağ, basın özgürlüğü ve son dönemde gazetecilere yönelik kısıtlamalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Anahtar Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Üzeyir Aladağ ve yönetim kurulu

Basın mensuplarının fikir emekçisi olduğunu vurgulayan Aladağ, “Son günlerde siyasi partilerde basın emekçilerinin dışlandığını, haberlerine müdahale edildiğini görmek üzücü. Bu durum ne bize ne de o davranışı sergileyenlere yakışır. Gazeteciler toplumun sesi, fikir işçileridir. En üst düzeydeki insanın da, en alt kademedeki vatandaşın da sesini duyurmak basının görevidir” dedi.

Basın Cemiyeti Başkanı Hakan Dilek ise, bazı toplantı ve etkinliklerde basına yönelik kapıların kapatılmasına tepki gösterdi. Dilek, “Geçen hafta biz de böyle bir durum yaşadık. Bizi davet ediyorsanız basına açık olmalı. Eğer ‘basına kapalı’ diyorsanız biz de doğal olarak tepki göstermek zorundayız. Çünkü bu şehirde sahada emek veren gazeteciler var. 24 saat çalışan, bazen hakarete uğrayan, bazen tehdit gören onlar. Bu emeğe saygı duyulmalı” ifadelerini kullandı.

Dilek ayrıca, basına kapalı yapılan bazı toplantıların halkın bilgiye erişimini engellediğini belirterek, “Bir yayınımızda 3 bin kişiye ulaşmıştık, başka birinde 4 bine. Halkın ilgisi ortada. Bu yüzden basının dışlanması doğru değil. Kim olursa olsun, herkesin sesi duyulmalı” diye konuştu.

Verified by MonsterInsights