Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Alışverişte yeni dönem: O artık kaldırıldı!

7 Ocak 2026 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla, yurt dışından posta veya hızlı kargo yoluyla yapılan alışverişlerde uygulanan 30 Euro’luk gümrük muafiyeti tamamen kaldırıldı. Bu karar, tutarı ne olursa olsun yurt dışından sipariş edilen her ürünün artık gümrük vergisine tabi olacağı anlamına geliyor.

7 Ocak 2026 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla, yurt

Daha önce 30 Euro altındaki ürünler gümrüksüz getirilebiliyordu. Artık 1 Euro’luk bir ürün bile vergilendirilecek.

İstisnanın kaldırılmasıyla birlikte, en düşük tutarlı siparişler için dahi detaylı gümrük beyannamesi verilmesi ve gümrük müşavirliği hizmeti alınması gerekecek. Bu durum, ürün fiyatından çok daha yüksek “hizmet bedelleri” ile karşılaşılmasına neden olabilir.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden gelen ürünler için %30, diğer ülkelerden gelenler için %60 oranında maktu gümrük vergisi uygulanmaya devam edecek. Eğer ürün ÖTV Kanunu’ndaki (IV) sayılı listede (kozmetik, bazı elektronikler vb.) yer alıyorsa, bu oranlara ek olarak %20 vergi daha eklenecek.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Karar, Resmi Gazete’de yayımlandıktan 30 gün sonra yani 6 Şubat 2026’da yürürlüğe girecek. Bu tarihe kadar verilen siparişlerde mevcut limitler geçerli olsa da, gümrük giriş tarihinin 6 Şubat’ı geçmemesi kritik önem taşıyor.

İLAÇ VE TAKVİYE EDİCİ GIDALARDA ÖZEL DURUM

Yeni kararla birlikte, ticari mahiyet arz etmeyen ve sağlık raporuna istinaden kişisel kullanım için getirilen ilaçlar ile takviye edici gıdalarda vergi muafiyeti sınırı 1.500 Euro olarak belirlendi. Ancak bu ürünler de geldikleri ülkeye göre vergilendirilmeye devam edecek.