Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aldığı aracın 2 otomobilin birleştirilmesiyle yapıldığı ortaya çıktı

Kayseri’de bir vatandaş, 235 bin TL’ye satın aldığı otomobilin iki farklı aracın birleştirilmesiyle oluşturulduğunu ekspertiz raporunda öğrendi. Tüketici Hakem Heyetine başvuran araç sahibi, satıcı hakkında dava açtı. Uzmanlar, ikinci el araç alımlarında mutlaka ekspertiz yapılması gerektiğini vurguladı.

Kayseri'de bir vatandaş, 235 bin TL’ye satın aldığı otomobilin iki

Bir manavda çalışan Süleyman Mısırlı, yaklaşık 4 ay önce 235 bin TL’ye bir otomobil satın aldı. Aracı bir süre kullandıktan sonra satmak isteyen Mısırlı, ekspertiz yaptırınca beklenmedik bir gerçekle karşılaştı. Yapılan incelemede, aracın iki farklı otomobilin birleştirilmesiyle oluşturulduğu ortaya çıktı.

Satıcı ‘Haberim Yok’ Dedi, Dava Açıldı

Durumu öğrendikten sonra aracı aldığı kişiye ulaşan Mısırlı, satıcının “Benim haberim yok” cevabını aldığını belirtti. Bunun üzerine Tüketici Hakem Heyetine başvuran Mısırlı, zararın karşılanması için dava açtı. Satıcının Adana’da kaporta işiyle uğraştığını söyleyen Mısırlı, aracın boyasının da satıcı tarafından yapıldığını ifade etti.

“Ekspertiz Yaptırmadan Araç Almayın” Uyarısı

Mısırlı, araç alımında güvenin tek başına yeterli olmadığını vurgulayarak, “Güvenmek iyi bir şey ama bazı insanlar bunu suistimal ediyor. Ben de güvendim ama ekspertiz yaptırmadığım için başım ağrıdı. Ekspertiz raporunda aracın birleştirildiği açıkça yazıyordu” dedi.

Uzmanlardan Sert Uyarı: Saklanırsa Sahtekarlık Olur

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, olayın hem şaşırtıcı hem de ibret verici olduğunu belirtti. Şahin, “Bir araç arkadan, diğeri önden darbe almış. Sağlam bölümler birleştirilip tek araç yapılmış. Ustalık açısından müthiş bir iş ama gizlenince sahtekarlık oluyor. Bu tür durumlarda cezai işlem uygulanmalı” dedi. Ayrıca Şahin, sıfır araç alımlarında dahi ekspertiz yapılmasının önemine dikkat çekti.

Verified by MonsterInsights