Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akkent Şekerleme Arap Yarımadası’na açıldı

Afyonkarahisar’ın en köklü şekerleme firmalarından biri olan Akkent Şekerleme, Ottoman 1860 markasıyla Umman’ın başkenti Maskat’ta perakende satış mağazası açtı. Afyonkarahisar lokumu başta olmak üzere onlarca ürün Arap tüketicinin beğenisine sunuldu. İkinci mağaza içinde çalışma başlatıldı.

Afyonkarahisar’ın en köklü şekerleme firmalarından biri olan Akkent Şekerleme, Ottoman

Afyonkarahisar Lokumu Arap Yarımadası’nda tüketicinin beğenisine sunuldu. Afyonkarahisar’ın 165 yıllık lokumcu markası Akkent Şekerleme, Umman’da şube açtı. Umman’ın başkenti Maskat’ta bir alışveriş merkezinde açılışı gerçekleştirilen Ottoman 1860 isimli perakende mağazası, Arap tüketicilerin ağzını Afyon usulü tatlandıracak.

“UMMAN’I ÇOK SEVDİK, İKİNCİ MAĞAZAYI DA AÇMAK İÇİN GİRİŞİMLERE BAŞLADIK”

Akkent şekerlemenin Ottoman 1860 markasıyla yaptığı bu yurtdışı yatırımı Gazete3’e anlatan Akkent Şekerleme Sorumlu Müdürü Melike Akkent, köklü bir aile şirketi olan Akkent Şekerlemenin İstanbul’da bulunan iki mağazasından birinin kapanmasıyla Umman’da yatırım yapma kararı aldıklarını söyledi. Melike Akkent, Umman yatırımı ile ilgili şunları kaydetti: “Umman bizim için iyi bir tercih oldu. Ottoman 1860 markasıyla açtığımız mağazada sunulan ürünlerin Umman’daki tüketicilerin damak zevkine uyduğunu gördük. Körfez ülkeleri bizim lokum ve baklavamızla ilgili fikir sahibi. Umman’ı çok sevdik. İkinci mağazayı da açmak için girişimlere başladık.”

“AFYON LOKUMUNU DÜNYANIN HER BÖLGESİNE ULAŞTIRMAYA DAVET EDİYORUM”

Türk Lokumu tüm dünyada bilinen bir marka olduğuna değinen Akkent, “Ama bunun içinde Afyon Lokumu çok ayrı bir yere sahip. Afyon lokumu yiyen tüketicilerin ağzında farklı bir tat oluşuyor. O yüzden biz artık Afyon lokumunu farklı ülkelere de açmamız gerekiyor. Biz böyle bir körfez ülkelerinden başladık. Diğer lokum üreticilerimizden de bu tür atılımların gelmesini bekliyoruz. Afyonkarahisar’da çok güzel markalarımız ve firmalarımız var, onların da biraz cesaret göstererek Afyon lokumunu dünyanın her bölgesine ulaştırmaya davet ediyorum” ifadelerinin kullandı.

“AFYON LOKUMU YENİLDİĞİNDE YÜZLERDE BİR MUTLULUK YARATIYOR”

Akkent Şekerleme’nin 5. Kuşak yöneticilerinden Ahmet Akkent de Umman’da gerçekleştirilen yatırımı anlattı. Afyonkarahisar’ın kültürel bir değini olan lokumun uzak diyarlara taşınması, tüketiciye sunulması adına önemli bir yatırım adımı attıklarını dile getiren Ahmet Akkent, şunları söyledi: “Afyon lokumu yenildiğinde yüzlerde bir mutluluk yaratıyor. Akkent şekerleme olarak Umman’daki mağazada kaplaması ve iç dolgu malzemesi farklı ürünler satışa sunduk. Kestane şekerinden baklava, çikolata, draje şekerler, pişmaniye ve saray helvası gibi ürünleri de tüketiciye sunduk. Özellikle lokum çeşitlerinde çok ciddi beğeniler aldık. Baklava ürünlerimizi buradan yarı pişmiş olarak götürüyoruz. Orada pişirip şerbetleyip taze olarak satışa sunuyoruz. Bu da ayrı bir beğeni buldu. Umman’daki mağazada en çok beğeni alan 27 lokum çeşidini satışa sunduk. Afyon lokumu olarak dünya pazarına daha fazla açılmamız gerektiğini anladık.” >>>Haber MERKEZİ 

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Gazete3.com.tr editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle Gazete3 sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz.
Verified by MonsterInsights