Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akharım’da düğün salonu halka ücretsiz

Sandıklı Akharım Belediye Başkanı Süleyman Kaynak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen “Aile Yılı” kapsamında hayata geçirilen 1000 kişilik Beyaz Bahçe Düğün Salonu’nun hizmete açıldığını duyurdu. Başkan Kaynak, bu salonun 2025 yılı sonuna kadar tamamen ücretsiz olarak vatandaşların kullanımına sunulduğunu belirtti.

Sandıklı Akharım Belediye Başkanı Süleyman Kaynak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

 

 

SADECE DÜĞÜN DEĞİL, NİŞAN VE ASKER EĞLENCELERİ DE ÜCRETSİZ

“Normalde 25-30 bin TL’ye mal olabilecek bir düğün salonunu, aile yapısını güçlendirmek ve gençlerimizin yuva kurmasını kolaylaştırmak amacıyla hiçbir ücret almadan tahsis ediyoruz,” diyen Kaynak, günlük iki düğün kapasitesi olan salonun sadece düğün değil, nişan, sünnet ve asker eğlenceleri için de ücretsiz kullanılabileceğini vurguladı. Salonun elektrik ve yakıt giderlerinin tamamının belediye bütçesinden karşılanacağını ifade eden Başkan Kaynak, “Bu salonu muhtarlarımızla, köy halkımızla istişare ederek, belediye meclisimizin oy birliğiyle kazandırdık” dedi.

YENİ KURALLAR HAYATA GEÇTİ

Belediye Başkanı Süleyman Kaynak, Belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve İl Genel Meclisi Üyesi Nazif Yiğit ile yapılan değerlendirme sonucunda, düğün ve eğlencelerde israfın, aşırılığın ve düzensizliğin önüne geçmek adına bazı önemli kararların da uygulamaya alındığını belirten Başkan Kaynak, şu açıklamalarda bulundu: “22 Temmuz itibariyle kasabamızda yapılan düğün, nişan ve asker eğlencelerinde yeni bir dönem başladı. Silah atılması kesinlikle yasaklandı. Eğlenceler saat 24.00’te sona erecek, güvenlik güçlerimiz denetimlerini sıklaştıracak. Sokak düğünleri 1 güne indirildi, oyun oynama gibi 10 gün öncesinden başlayan gelenekler kaldırıldı. Ailelerin gereksiz harcamalara girmemesi için takı ve alışveriş konularında da sınır getirildi.”

BOL MASRAFLI ÇEYİZ GEZİLERİ BİTTİ

Ayrıca düğün alışverişlerinin sadeleştirildiğini, 15-20 kişilik kalabalıklarla çeyiz gezilerine son verildiğini ifade eden Kaynak, “Artık sadece gelin, damat ve iki kişiyle alışveriş yapılması uygun görülmüştür,” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZDAN ALINAN GÖRÜŞLER DOĞRULTUSUNDA KARAR ALDIK”

Asker eğlencelerinin de bireysel değil, belediye tarafından düzenlenecek toplu programla bir gün içinde yapılacağını söyleyen Kaynak, vatandaşlardan alınan görüşler doğrultusunda bazı geleneklerin de artık sona erdirildiğini belirtti. “Çadırlarımız artık sadece taziye evlerine ücretsiz verilecek. Düğün ve sünnetlerde ise belediyemize ait kameralar, kolluk kuvvetleri tarafından takip edilecek. Bu kararlarla ailelerimizin yükünü hafifletmeyi, geleneklerimizi korurken aşırılıklardan kaçınmayı amaçlıyoruz.” Başkan Süleyman Kaynak, tüm Akharım halkını yeni düğün salonundan faydalanmaya ve alınan kararlara hassasiyetle uymaya davet ederek sözlerini tamamladı. >>>Haber Merkezi

Verified by MonsterInsights