Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar’ın yöresel lezzetleri “Türk Mutfağı Haftası”nda tanıtıldı

Afyonkarahisar’da Türk Mutfağı Haftası” kapsamında düzenlenen etkinlikte kentin yöresel lezzetleri

Afyonkarahisar’da Türk Mutfağı Haftası” kapsamında düzenlenen etkinlikte kentin yöresel lezzetleri tanıtıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” dolayısıyla Gastronomi Konağı’nda etkinlik düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Altın, programda, Afyonkarahisar’ın Friglerden Selçuklu’ya, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e birçok medeniyete ev sahipliği yapan kültürel derinliğiyle öne çıkan bir şehir olduğunu belirtti.

Kentin Anadolu’nun en özgün ve köklü gastronomi merkezlerinden biri olduğunu anlatan Altın, “Termal şehir Afyonkarahisar’ın keşkeğinden haşhaşlı çöreğe, sucuğundan kaymağına kadar uzanan zengin repertuvarıyla tanınmakta ve ön plana çıkmaktadır.”dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılara, Afyonkarahisar’ın yöresel lezzetleri ikram edildi.

Etkinliğe, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Uysal, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

Verified by MonsterInsights