Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar’dan Avrupa’ya İki Tescilli Lezzet!

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, ATSO Başkanı Hüsnü

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler ve AB Coğrafi İşaret Danışmanı Huriye Özener’i makamında kabul etti.

 

Pastırmadan sonra Afyonkarahisar Sucuğu da AB tescili aldı

Afyonkarahisar’ın geleneksel lezzetlerinden biri olan Afyon sucuğu, Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescil belgesi alarak uluslararası düzeyde koruma altına alındı. Daha önce aynı belgeyi alan Afyon pastırmasının ardından gelen bu tescil, Afyonkarahisar’ı et ve et ürünleri alanında AB’de tescilli ilk şehir konumuna yükseltti.

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı’na, AB Coğrafi İşaret Tescil Belgesi, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser tarafından takdim edildi.

“PASTIRMADAN SONRA SUCUKLA DA AB TESCİLİ ALDIK”

Törende konuşan Vali Yiğitbaşı, tescil sürecinin bir yıl gibi kısa sürede tamamlanmasının büyük bir başarı olduğunu vurguladı. Yiğitbaşı, “Afyonkarahisar olarak yıllardır et ve et ürünlerinde bir marka olduğumuzu söylüyorduk. Şimdi bu iddiamız sadece Türkiye çapında değil, Avrupa Birliği düzeyinde de tescillenmiş oldu. AB’de et ürünleri alanında coğrafi işaret tescili alan ilk şehiriz” dedi. Vali Yiğitbaşı, Türkiye’nin şu anda toplamda 35 ürünüyle AB coğrafi işaret listesinde yer aldığını, Afyonkarahisar’ın ise 34. ve 35. sıradaki ürünleri (Afyon pastırması ve Afyon sucuğu) bu listeye kazandırarak büyük bir başarıya imza attığını söyledi.

“YENİ MÜJDELER ELİ KULAĞINDA”

Konuşmasında önümüzdeki süreçte beklenen yeni tescillere de değinen Yiğitbaşı, Afyon manda yoğurdu ve Afyon kaymağı için AB coğrafi işaret başvurularının sonuçlanmak üzere olduğunu belirterek, “Çok yakında bu iki ürünümüzde de sevindirici haberler almayı bekliyoruz. Hedefimiz, Afyon’u AB coğrafi işaretli dört ürünle lider şehir konumuna taşımak” dedi. Yiğitbaşı ayrıca Ticaret Borsası ve Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu süreçteki uyumlu çalışmalarını da övdü ve “Bu örnek iş birliği sayesinde bu başarıları elde ettik. Başkanlarımızı ve tüm emeği geçenleri yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“GASTRONOMİ ŞEHRİ YOLCULUĞUMUZ HIZ KAZANACAK”

AB tescillerinin yalnızca ticari değil, aynı zamanda Afyonkarahisar’ın gastronomi alanındaki tanınırlığına da katkı sağladığını ifade eden Yiğitbaşı, “2019’da ‘Gastronomi Şehri’ unvanını alan ilimiz, bu belgeler sayesinde yolculuğunu daha da güçlendirecek. Artık Afyonkarahisar, Avrupa’da da ‘sucuk ve pastırmanın başkenti’ olarak anılacak” dedi. Yiğitbaşı, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Tescilli ürünlerimizle birlikte yatırımcılarımızın önü de açıldı. Yurt dışında yeni tesis yatırımlarının hazırlıkları var. Bizler bu liderliği daha da yukarı taşımak için durmadan çalışacağız. Afyonkarahisar adına gurur verici bir gündeyiz.” >>>Şahan KARTAL 

Verified by MonsterInsights