Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar’daki orman yangını kontrol altına alındı

Afyonkarahisar’da dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden orman yangını, ekiplerin ve vatandaşların yaklaşık 24 saat süren yoğun çabaları sonucu bu sabah kontrol altına alındı. Bolvadin ve Emirdağ ilçeleri sınırındaki yangında ilk belirlemelere göre 150 hektarlık otluk ve bozuk orman arazisinin zarar gördüğü bildirildi.

Afyonkarahisar'da dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesine bağlı Kemerkaya köyü kırsalında dün akşam başlayan ve rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan orman yangını, ekiplerin kesintisiz müdahalesiyle bu sabah saatlerinde kontrol altına alındı.

Ekiplerin Gece Boyu Süren Kesiintisiz Mücadelesi

Cuma akşamı otluk arazide başlayan ve kısa sürede Emirdağ sınırındaki ormanlık alana sıçrayan yangın, bölgede endişeye neden olmuştu. İhbar üzerine çok sayıda Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekibi bölgeye sevk edilmiş, gün batımına kadar hava araçlarıyla da alevlere müdahale edilmişti. Gece boyunca devam eden söndürme çalışmaları sırasında ekipler, alevlerin tehdit ettiği yayla ağıllarını da koruma altına almak için yoğun çaba sarf etmişti. Vatandaşların da destek verdiği zorlu mücadele, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte sonuç verdi.

Hasar Tespiti Yapıldı: 150 Hektar Zarar Gördü

Yangının kontrol altına alınmasının ardından bölgede hasar tespit çalışmalarına başlandı. Yapılan ilk incelemelerde, alevlerin yaklaşık 150 hektarlık otluk ve bozuk orman arazisinde etkili olduğu belirlendi. Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmalarının gün boyu devam edeceği öğrenildi.

Verified by MonsterInsights