Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar’da Milliyetçi muhalefet gerildi!

Zafer Partisi’nin 9 Kurucu İl Başkanının İYİ Parti’ye katılması, milliyetçi muhalif kesimi gerdi. Zafer Partisi Afyonkarahisar Teşkilatlanmadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Ebiş ve İYİ Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı İzzet Köken karşılıklı sert açıklamalarda bulundular.

Zafer Partisi’nin 9 Kurucu İl Başkanının İYİ Parti’ye katılması, milliyetçi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde önceki gün İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu başkanlığında yapılan Grup Toplantısı’nda Zafer Partisi’nin 9 Kurucu İl Başkanı İYİ Parti’ye katılmış ve rozetlerini Müsavat Dervişoğlu takmıştı. Dokuz başkan Mevlüt Tekdemir (Afyonkarahisar), Mahmut Kuşdemir (Adana), Galip İlya (Antalya), Suat Aydın (Balıkesir), Halil İbrahim Aydın (Bursa), Kenan Karakuş (Çankırı), Ahmet Alaca (Mersin), İbrahim Nahya (Şanlıurfa) ve Salim Duruakan (Kırıkkale) oluşuyordu.

“SİYASETİN HURDA PAZARINDA HAYRINI GÖRSÜNLER”

Zafer Partisi Afyonkarahisar Teşkilatlanmadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Ebiş, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak duruma tepki gösterdi. Ebiş, “Anketlerde düşen oy oranları İYİ Parti’yi fena halde telaşlandırmış olacak ki, Zafer Partisi’nden daha önce ihraç ettiğimiz ya da kendi menfaati peşine düşüp giden eski yüzleri, sanki yepyeni kadrolarmış gibi vitrine koymaya başlamışlar. Belli ki siyasi vitrinlerini bizim eski ürünlerle doldurmaya çalışıyorlar. Raf ömrü bitmiş isimlerle yeniden diriliş bekleyen bir partinin hâli, ikinci el pazardan Ferrari toplamaya benzer: Ne hız yapar, ne yol tutar, sadece gürültü çıkarır. Biz bu isimlerin kim olduğunu, neye hizmet ettiklerini, hangi menfaatler için hangi kapıları çaldıklarını gayet iyi biliyoruz. Onlar da bizim kapıdan neden çıkarıldıklarını çok iyi biliyorlar. Varsın alsınlar, siyasetin hurda pazarında hayrını görsünler” ifadelerini kullandı.

“AT İZİNİN İT İZİNE KARIŞTIĞI ZAMANDA MİLLİYETÇİLERİN KALESİ İYİ PARTİ”

Bu açıklamaya cevap gecikmedi ve İYİ Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı İzzet Köken’den geldi. Köken, Ebiş’i Türk milliyetçilerini “hurda ve çöp” olarak nitelendirmekle suçlayan açıklamalarına karşılık İYİ Parti’nin bu tür ayrımlara asla fırsat vermeyeceğini belirtti. Başkan Köken, Ebiş’in açıklamalarına yaptığı yazılı basın açıklamasında Türkiye’nin mevcut siyasi ortamına dikkat çekerek şunları ifade etti: “Sayın Ebiş, İYİ Parti, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu at izinin it izine karıştığı bir zamanda kendini Türk milletine adamış vatanseverlerin toplanacağı tek parti ve milliyetçilerin son kalesidir. Yeterince parçalanmış olan Türk milliyetçilerini sen hurdasın, sen çöpsün diyerek ayırmaya çalışmakla, kurulmuş olan Dem ve Cumhur ittifakının değirmenine su taşıyacak zamanımız yoktur.”

“YA BENDENSİN YA DEĞİLSİN” ANLAYIŞINA ELEŞTİRİ: SİYASETTE ESNEKLİK ŞART

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Köken “Belli ki 9 Zafer Partisi eski kurucu il başkanımızın aramıza katılması sayın Ebiş’i çok rahatsız etmiş. Daha çok olursunuz emin ol” diyen Köken, Ebiş’in bu sözlerle diğer yeni katılanları da zan altında bırakmakla suçladı. Başkan Köken, siyasi yaklaşımlara dair sert bir eleştiride bulunarak “Kimse kusura bakmasın ‘ya bendensin ya da değilsin’ anlayışından acilen kurtulmalılar” dedi. Bu tür katı ve ayrımcı tutumların siyasetin doğasına aykırı olduğunu vurgulayarak, siyasi arenada daha esnek ve kapsayıcı bir yaklaşımın önemini belirtti.

HOŞ GELDİNİZ MESAJI: YENİ KATILANLARA DESTEK

Başkan Köken, Zafer Partisi’nden katılan kurucu il başkanlarına hoş geldiniz mesajı verdi. “Yıllarca vatanımızın bütünlüğü için canını avuçların içerisine alıp kutsal görevi yapmış Sayın Mevlüt Tekdemir’e ve aramıza katılan Zafer Partili kurucu il başkanlarımıza Hoş geldiniz diyorum” şeklinde konuştu. >>>Şahan KARTAL 

Verified by MonsterInsights