Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonda sarı altın ekimi başladı!

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde 23 bin 400 dekarlık alanda yazlık patates ekimine başlandı.

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde 23 bin 400 dekarlık alanda yazlık patates

Türkiye’nin patates deposu olarak bilinen yazlık ve kışlık çeşitleri ile iklim ve kaliteli toprak, yeraltı sulamasıyla kalitenin yakalanması sonucu patates toptan fiyatının belirlendiği yer olarak Çölovası patatesi adeta markalaştı. Bölgede her yıl yazlık marabel ve kışlık olarak agira çeşidinde ağırlıklı olarak ekim yapılıyor.

Bu yıl Dinar Çölovası bölgesinde 23 bin 4OO dekar alanda 2 dönem halinde yazlık ve kışlık olmak üzere ekim yapılacağı belirtildi. Program çerçevesinde bölgede yazlık çeşit marabel ekimi başlarken, tohumlar toprakla buluştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Gazete3.com.tr editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle Gazete3 sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz.
Verified by MonsterInsights