Eğitim çalışması, Emirdağ ilçesine bağlı Gömü beldesinde düzenlendi. Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, Gömü beldesinde toplam 127 vatandaşa yönelik bir seminer icra edildi.
UYUMA Uygulaması ve Bağımlılıkla Mücadele Yöntemleri
Verilen eğitimde, annelerin ve anne adaylarının çocuklarını uyuşturucu tehdidine karşı korumada aktif rol alması hedeflendi. Seminerin ana konuları şunlardı:
- En İyi Narkotik Polisi Anne Eğitimi: Annelerin, çocuklarında bağımlılık belirtilerini erken teşhis etme ve doğru müdahale yöntemlerini öğrenmeleri amaçlandı.
- Bağımlılıkla Mücadele: Madde bağımlılığının riskleri, etkileri ve korunma yolları hakkında detaylı bilgiler sunuldu.
- UYUMA Uygulaması (Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonu): Vatandaşların uyuşturucu ile ilgili şüpheli durumları güvenlik birimlerine hızlı ve gizli bir şekilde bildirebilmesi için geliştirilen bu mobil uygulamanın kullanımı anlatıldı.
