Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Abdülkadir Hız’dan baskı ve mobing iddiası

Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdülkadir Hız, İl Sağlık Müdürlüğü yöneticilerine yönelik sert eleştirilerde bulundu. 2025’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Aile Yılı” ilan edildiğini hatırlatan Hız, Afyonkarahisar’daki 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarına yönelik uygulamaların bu tema ile çeliştiğini savundu.

Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdülkadir Hız, İl Sağlık Müdürlüğü yöneticilerine

 

 

Yazılı açıklama yayımlayan Başkan Hız, özellikle aynı istasyonda görev yapan evli çiftlerin talebi doğrultusunda birlikte nöbet tutmalarının engellenmesini, “baskı ve mobing” olarak nitelendirdi. Hız, Sağlık Bakanlığı’nın yazılı genelgesinde açıkça bu tür taleplerin karşılanması gerektiğinin belirtildiğine dikkat çekerek, “Yöneticilerimiz, hiçbir somut gerekçe sunmadan personelimizin aile bütünlüğünü zedeleyecek kararlar alıyor. Aile yılı sabote mi edilmek isteniyor?” ifadelerini kullandı.

“BASKI ALTINA ALMIŞ VE MOBİNG UYGULAMAYA BAŞLAMIŞ”

“112 çalışanlarımızın çalışma şartlarını nasıl zorlaştırırız diye gayret göstermekteler” diyen Başkan Hız, “Verdikleri sözlü talimatlar ile 112 istasyonlarımızda çalışan personelimizin çalışma azimlerini ciddi anlamda baltalamışlardır. Sağlık Bakanlığı’nın yazılı talimatında ‘Aynı istasyonda görev yapan eşlerin talepleri halinde aynı gün nöbet tutturulmaları’ talimatı varken ve uzun bir süredir eşler aynı gün nöbetlerini tutarken, yöneticilerimiz aynı istasyonda görev yapan eşlerin talepleri olmasına rağmen aynı gün nöbet tutmamaları talimatını vererek çalışanlarımızı baskı altına almış ve mobing uygulamaya başlamışlardır. 7 Mayıs 2025’te istasyon gruplarına mesajla, talimat vererek çalışanları zor durumda bırakmışlardır. Aile yılında ‘Kamunun menfaati nedir, hedeflenen nedir?’ bu soruların hiçbirisine cevap bulamıyoruz. Eşler birlikte nöbet tuttuklarında ne gibi sorun oluşuyor, görevlerine geç mi gidiyorlar, hastaya geç mi müdahale ediyorlar? Hayır; elimizde böyle bir veri yok şikâyet yok” ifadelerini kullandı.

“KABUL ETMİYORUZ, İTİRAZ EDİYORUZ VE ŞİKAYET EDİYORUZ”

Başkan Hız, açıklamasını şöyle sürdürdü: “2025 yılının aile yılı olarak kabul edildiği bir yılda böyle bir uygulama kabul edilemez. Bunu kabul etmiyoruz, itiraz ediyoruz ve şikâyet ediyoruz. Ayrıca bahse konu olan yöneticilerimiz, ailelerin nöbet tutamazlar talimatına itiraz ederek, hakkını arayan sorumlu arkadaşımızı susturmak için deyim yerindeyse haddini bildirmek için birim sorumluluğu görevinden almışlardır. Biz de Sağlık Sen olarak soruyoruz. Sizin bu kininiz kime? Sağlık Bakanlığı’na mı? sağlık çalışanlarına mı? Sağlık Bakanlığı genelgede ‘Karı kocanın isteği doğrultusunda nöbetlerin yazılması uygundur’ demesine rağmen, sizler ‘Karı koca olarak nöbet tutamazsınız’ diye karar alıyorsunuz. Bu Sağlık Bakanlığı’nın kararına karşı gelmek değil de nedir? Bu tavır ilk personel aleyhine il uygulamanız değil son da olmayacak. Göreve geldiğiniz günden bu yana birçok personele haksız yere haklarında soruşturma açarak, açtırarak bu kişilere ‘112’de çalışamazlar’ diye görev yerlerini değiştirdiler. Başka hastanelere, başka ilçelere sürgüne gönderdiler. Sağlık-Sen olarak bu arkadaşların yanında durarak idare mahkemeye dava açarak hepsinin davalarına kazanarak görev yerlerine iadesini sağladık. Sağlık-Sen olarak Sağlık Hizmetleri Başkanlığı ve başhekimine çağrımızdır; Çalışan personellerine zulüm etmemelerini, bakanlığın genelgelerine uymalarını, aile yılı olan bu yılda karı koca olarak çalışan personellere izin vererek beraber nöbet tutabilmelerinin önünü açmalarını talep ediyoruz. 112 biriminin sorunlarını zamanı geldikçe dile getireceğiz. Bu yönde birçok sıkıntı mevcut. İdarecilerimizin bu sorunlarla uğraşmalarını bunlara çözüm bulmalarını öneriyoruz. Sağlık-Sen olarak hem hukuki yollara müracaat ederek hem de her platformda çalışanlarımızı sizlerin zulmünden koruyacağımızı bilmenizi isterim. Tüm çalışanlarımızın sağlıklı mutlu ve verimli bir şekilde çalışacakları günler ve yöneticiler dilerim.” >>>Haber Merkezi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Gazete3.com.tr editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle Gazete3 sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz.
Verified by MonsterInsights