Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve eski ABB bürokratları ile şirket yetkililerinin de bulunduğu 14 sanığı kapsayan iddianame, mahkemece incelendikten sonra kabul edildi. Mahkemenin tensip zaptı hazırlamasının ardından duruşma tarihi belirlenecek.
154 milyon liralık kamu zararı iddiası
Soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği, MASAK, Sayıştay ve bilirkişi raporlarına göre ABB’nin 32 konser hizmet alımında toplam 154 milyon 453 bin 221 lira kamu zararı oluştuğu öne sürüldü.
5 kişi tutuklu, 9 kişi adli kontrolle serbest
23 Eylül’de yapılan operasyonla gözaltına alınan sanıklardan 5’i, “zimmet” ve “ihaleye fesat karıştırmak” suçlamalarıyla tutuklanırken, 9 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
59 sayfalık iddianame hazırlandı
Soruşturmanın tamamlanmasının ardından savcılık 59 sayfalık iddianame hazırladı. Kabul edilen iddianame doğrultusunda, sanıklar yargı karşısına çıkacak.