Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

81 ilde sahte içki operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde düzenlenen “Alkollü İçki Kaçakçılığı ve Sahteciliği” operasyonlarında 30 binden fazla şişe kaçak ve sahte içki ile binlerce litre etil alkol ele geçirildiğini duyurdu. Operasyonlarda 13 yasa dışı imalathane deşifre edilirken, 179 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde düzenlenen “Alkollü İçki Kaçakçılığı

Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyonlar, 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürlükleri KOM Şube ekipleri, sahte ve kaçak alkol üretimi yapılan adreslere baskın düzenledi.

On Binlerce Şişe ve Binlerce Litre Sahte İçki Ele Geçirildi

Operasyonlarda 30 bin 836 şişe kaçak ve sahte alkollü içki, 16 bin 888 litre etil alkol ve 4 bin 564 litre sahte içki ele geçirildi. Ayrıca, yasa dışı üretim yapan 13 imalathane tespit edilerek kapatıldı.

179 Şüpheliye Adli İşlem

Operasyon kapsamında sahte içki üretimi ve dağıtımı yaptığı belirlenen 179 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

Yerlikaya: “Sahte Alkol Üretimi Ölümcül Bir Tuzak”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sahte alkol üretiminin toplum sağlığını tehdit eden ölümcül bir suç olduğunu belirtti. Yerlikaya, “Bu ürünleri ele geçirerek vatandaşlarımızın canına zarar verilmesini engelledik. Lütfen şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezimize bildirin. Biz gereğini yaparız.” ifadelerini kullandı.

 

Verified by MonsterInsights