23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıldönümünde Afyonkarahisar’da kutlamalar Kocatepe Anıtı’na İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından kutlamalar Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda tüm coşkusuyla devam etti.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıldönümü… Tüm Türkiye’de olduğu gibi Afyonkarahisar’da da 7’den 70’e herkeste aynı coşku var. Kutlamalar Kocatepe Anıtı’na il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından Veysel Eroğlu Spor Salonuna geçildi.
PROTOKOL VE VATANDAŞLAR, TÜRK BAYRAKLARIYLA SALONU RENKLENDİRDİ
Kutlama programına Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Dağlı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Ahmet Birtan Erol, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tolga Yağan, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, öğrenci ve aileleri katıldı. İl protokolü ve Afyonkarahisar halkı ellerinde Türk bayraklarıyla salonu renklendirdi.
“23 NİSAN, YARINLARIMIZIN AYDINLIK OLACAĞININ EN GÜZEL GÖSTERGESİDİR”
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci konuştu. Sünnetci, 23 Nisan’ın anlam ve önemini vurguladı, çocukların geleceğin teminatı olduğunu ifade etti: “Her yıl büyük bir coşkuyla kutladığımız bu bayram, bizlere hem geçmişimizi hatırlatır hem de geleceğe umutla bakma gücü verir, yarınlarımızın aydınlık olacağının en güzel göstergesidir. Sevgili gençler şundan o kadar eminim ki Türkiye yüzyılına giden kutlu yolda geçmişten aldığımız maneviyatınızla geleceğinizi inşa edeceksiniz. Gelişmiş ve kalkınmış Türkiye’yi sizler kuracaksınız. Tarihine, köklerine bağlı olan sizlerin, üzerinize düşen görevi layıkıyla yerine getireceğinizden eminiz.”
HALK OYUNLARI İZLEYENLERDEN BÜYÜK ALKIŞ ALDI
Tören kapsamında Şehit Şükrü Karadirek Ortaokulu Müzik Korosu’nun seslendirdiği şarkılar büyük beğeni topladı. 125. Yıl Ortaokulu Öğrencisi Zeynep Atike Süngü’nün “Bu Vatan Kimin?” adlı şiiri coşkuyla alkışlandı. Gösteriler kısmında ise renkli anlar yaşandı. Kışlacık İlkokulu, Yüksel Varlı İlkokulu ve Özel Afyon Neziha Arslan Ortaokulu öğrencilerinin sergilediği halk oyunları izleyenlerden büyük alkış aldı.
TÜRK BAYRAĞINI VALİ KÜBRA GÜREN YİĞİTBAŞI’NA TAKDİM ETTİ
Ayrıca Ahmet Ömer Kocabaşan İlkokulu Öğrencisi Beren Reyyan Erinç’in seslendirdiği “Bayrak” adlı şiir de duygusal anlara sahne oldu. Minik Beren, şiirini okuduktan sonra koynundan çıkardığı Türk bayrağını Vali Kübra Güran Yiğitbaşı’na takdim etti. Etkinliklerin ardından protokol öğrencilerle birlikte anı fotoğrafı çektirdi. Bu anda salonda balonlar yağdı. Kutlamalar spor salonu bahçesinde kurulan oyun alanlarında devam etti.>>>Mustafa BAYER