Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, 2024-2025 sezonu kadro planlaması doğrultusunda önemli bir transfere imza attı. Sarı-kırmızılı kulüp, Amerikalı pivot Christian Bishop ile sözleşme imzalayarak pota altını tecrübeli bir isimle takviye etti.
Geçmiş Sezonda Rakip Olan İsim Artık Takımda
Christian Bishop, geçtiğimiz sezon Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’ın da dikkatini çeken bir performans ortaya koymuştu. Sarı-kırmızılı ekibin final yolculuğu sırasında hem grup aşamasında hem de çeyrek finalde karşılaştığı Çekya temsilcisinde forma giyen Bishop, özellikle bu müsabakalardaki etkin oyunuyla öne çıkmıştı. Kulüpten yapılan resmi açıklamada, Bishop’un yeni sezonda Galatasaray’ın başarısı için ter dökeceği belirtilerek, kendisine “Galatasaray ailesine hoş geldin” denildi.
İstatistikleri ve Başarıları
201 cm boyundaki başarılı oyuncu, geçtiğimiz sezonu oldukça verimli geçirdi. Forma giydiği Çekya Ligi’nde takımıyla birlikte şampiyonluk ipini göğüslerken aynı zamanda Federasyon Kupası’nı da kazanma başarısı gösterdi. Bishop, ligde çıktığı 46 maçta 11.2 sayı, 5.8 ribaund, 1.5 asist ve 1.6 top çalma gibi etkileyici ortalamalara imza attı.
Avrupa arenasındaki performansıyla da göz dolduran pivot, Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ettiği 16 karşılaşmada 12.2 sayı, 7.1 ribaund, 1.3 asist ve 1.4 top çalma istatistikleri yakaladı.