Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Futbolda Disiplin Kararları: Yıldız İsimlere Ağır Cezalar

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), son derbi ve lig maçlarında yaşanan olaylarla ilgili kararlarını duyurdu. Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş, rakip takım mensuplarına yönelik hakaretten 3 maç men ve para cezası aldı. Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’e ise 15 gün hak mahrumiyeti ve 2 milyon lira para cezası verildi. 1. Lig’de Sakaryaspor forması giyen Caner Erkin de 5 maç men cezasına çarptırıldı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), son derbi ve lig maçlarında

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) açıklamasına göre, PFDK, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde yaşananlar nedeniyle Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş’a 3 maç men ve 120 bin lira para cezası uyguladı. Cezanın gerekçesi, rakip takım mensuplarına yönelik hakaret olarak belirtildi. Bu kararla Mert Hakan Yandaş, sezonun ilk yarısını kapatmış oldu. Aynı kulüpte Stat Müdürü olarak görev yapan Ali Bozan da 15 gün hak mahrumiyeti cezası aldı.

Galatasaray Yöneticisine Para ve Hak Mahrumiyeti

Kurul, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Metin Öztürk’e de ceza verdi. Öztürk’ün derbi sonrası medyaya yaptığı beyanlarda yer alan, futbolun ve kurumların itibarını zedelemeye yönelik açıklamaları gerekçe gösterilerek 15 gün hak mahrumiyeti ve 2 milyon lira para cezası kararlaştırıldı. Ayrıca, sarı-kırmızılı takımın maç ve performans analisti Serhat Doğan da 15 gün hak mahrumiyeti cezası aldı.

Liglerden Gelen Diğer Cezalar

Trendyol 1. Lig’de mücadele eden Sakaryaspor’un tecrübeli futbolcusu Caner Erkin, Ümraniyespor maçında hakeme yönelik hakareti nedeniyle 5 maç men ve 67 bin lira para cezası aldı. Erkin, sezon başında da 6 maçlık bir ceza almıştı.

Tuzlaspor Eyüpspor Teknik Direktörü Orhan Ak, Gaziantep maçında hakeme yönelik hakaretleri nedeniyle 3 maç men ve 80 bin lira para cezasıyla cezalandırıldı.

Samsunsporlu futbolcu Joe Mendes’e, Corendon Alanyaspor maçında yardımcı hakeme yönelik fiili müdahale içeren sportmenliğe aykırı hareketinden dolayı 3 maç men ve 80 bin lira, Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira’ya ise aynı müsabakada hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketi gerekçesiyle 1 maç men ve 80 bin lira para cezası verildi.

Kulüplere Toplu Para Cezaları

PFDK tarafından çeşitli kulüplere de para cezaları kesildi. Fenerbahçe’ye 3 milyon 660 bin, Galatasaray’a 1 milyon 300 bin, Antalyaspor ve Göztepe’ye 220’şer bin, Kocaelispor’a 120 bin, SMS Grup Sarıyer’e 140 bin, Amed Sportif Faaliyetler, Adana Demirspor ve Sipay Bodrum FK’ye 110’ar bin, İmaj Altyapı Vanspor FK’ye 48 bin ve Boluspor’a 45 bin lira para cezası uygulandı.

Öte yandan Beşiktaş Kulübü ve başkan Serdal Adalı hakkındaki açıklamalarda ceza tayinine yer olmadığına oy çokluğuyla karar verildiği belirtildi.

Hükmen Mağlubiyet ve Puan Silme

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup’taki Adanaspor maçına çıkmamasından dolayı Yeni Malatyaspor’a 3-0 hükmen mağlubiyet ve 3 puan silme cezası uygulandı. Ayrıca Arca Çorum FK oyuncusu Kerem Kalafat’a rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle 2 maç men cezası verildi.

Verified by MonsterInsights