Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz isteyen Kongre Üyesi Fatih Gümüş, Başkan Akkuş’a sert eleştiriler yöneltti. Gümüş, Akkuş’un “Nasıl olsa Burcu Köksal kulübe destek olma sözü verdi. Ben de başkan olursam başarılı olurum” diyerek başkanlığa aday olduğunu ve nihai hedefinin milletvekilliği olduğunu iddia etti.
Afyonspor Kongre Üyesi Fatih Gümüş: Afyonspor Kulübü Başkanı Mevlüt Akkuş, 2. Lig başkanlarının olduğu gruba ‘ucuza oyuncu satıyorum’ diye yazarak, Afyonspor’un oyuncularının fiyatını düşürdü mü?
Afyonspor Kulüp Başkanı Mevlüt Akkuş: Bu sözler iftiradır. Belgesi varsa getirin.
Afyonspor Kulüp Başkanı Mevlüt Akkuş: Emniyet Müdürü Halil İbrahim Küpeli 250 kişilik bölüme bizi almadı. “Sadece 40 kişi alabilirsiniz” dedi. Yüntaş tarafından polislere verilen kumanya beğenilmedi. Kendisi sonrasında şehrimizden gitti.
Divan Başkanı Nadir Güzbey: Burada olmayan kişiler hakkında konuşmayalım. Kurumları zedelemeye gerek yok. Sizden dolayı görevinden alınmadı. Kendi isteğiyle görev yeri değişti.
Afyonspor Başkanı Mevlüt Akkuş: Afyonkarahisar Belediyesi bizden 2024 Aralık ayı için AFBEL Otel’de 1.7 milyon lira konaklama bedeli istedi. Siyasilerden, valilikten, belediyeden destek görmedik.
Divan Başkanı Nadir Güzbey: Burcu Hanım sizden para istedi mi?
Afyonspor Başkanı Mevlüt Akkuş: Başkan talep etmedi ama yasal olarak mecburen ihtar çektiler. İtirazımız fiyata. 20 milyon yerine 3-5 milyonla halledilebilirdi.
Divan Başkanı Nadir Güzbey: Denetleme kuruluna 56 milyon borç bildirip, ekranlarda 70 milyon borç var diyorsunuz. AFBEL’e olan 20 milyonluk borcu ödemeyeceğimizi sayın Zeybek’e de, sayın Köksal’a da bildirdim. Yeni gelecek yönetimleri de korkutuyorsunuz.
Mevlüt Akkuş yönetimi ibra edilmedi. Fatih Ekşioğlu başkanlığında Afyonspor için yeni bir yönetim oluşturuldu. Yönetim kulübe kayyum atanmaması adına görev üstlendi.>>>Kadir KAPLAN