Türkiye’nin en büyük klavye yarışması olan 22. Türkiye İhsan Yener İnternet Bilgisayar Klavye Şampiyonası, 18 Nisan 2025 tarihinde sona erdi. Bu yıl 54 şehir ve Lefkoşa’dan 80 okuldan toplam 876 yarışmacı, “Anadil” ve “Çok Dilli” olmak üzere iki ayrı kategoride yarıştı.
DERECE ALAN İSİMLER
18 Mart – 18 Nisan 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen şampiyona, yoğun katılım ve rekabete sahne olurken, farklı yaş kategorilerinde dereceye giren şampiyonlar netleşti. Anadil Yarışı’nda, 0–12 Yaş Küçükler Kategorisinde Afyonkarahisar Şehit Ayhan Sarıçiçek Gençlik Merkezi’nden Şevval Erva Başoğlu, dakikada net 85 sözcük ile şampiyon oldu. 13–16 Yaş Öğrenciler Kategorisinde Afyonkarahisar Osman Atilla Ortaokulu’ndan Şerife Nisa Erdin, dakikada net 116 sözcük yazarak birinciliği elde etti. 17–20 Yaş Gençler Kategorisinde Afyonkarahisar Sandıklı Fen Lisesi’nden Nisan Maya Tunçoğlu, dakikada net 135 sözcük ile zirveye yerleşti. 21–99 Yaş Deneyimliler Kategorisinde Ankara Danıştay Başkanlığı’ndan Erdi Çiller, dakikada net 152 sözcük yazarak şampiyon oldu. Çok Dilli Yarışlarda ise 0–12 Yaş Küçükler Kategorisinde, Şehval Erva Başoğlu, 18 dilde toplam net 43.123 vuruşla büyük başarıya imza attı. 3–16 Yaş Öğrenciler Kategorisinde Sandıklı Barbaros Ortaokulu’ndan Hasan Enes Özkan, 17 dilde toplam net 46.977 vuruş ile Türkiye birincisi oldu. 7–20 Yaş Gençler Kategorisinde, Sandıklı Fen Lisesi’nden Nisan Maya Tunçoğlu, 18 dilde toplam net 78.067 vuruş yaparak rakiplerini geride bıraktı. 21–99 Yaş Deneyimliler Kategorisinde ise Osmaniye Adalet Bakanlığı’ndan Ali Koç, 16 dilde toplam net 47.845 vuruş ile birincilik kazandı.
GENÇLERE MADALYA VE SERTİFİKA VERİLDİ
Dereceye giren Afyonkarahisarlı gençlere madalya ve sertifika verildi. Gençlik merkezinde gerçekleştirilen organizasyonda konuşan Gençlik Merkezi Müdürü Hasan Hüseyin Bala, gençlerin f klavye öğrenmeleri ve yeni başarılar elde ederek ülkemizi temsil etmeleri için destek verdiklerini söyledi. Eğitici Öğretici Öğretmenler Ümit Başoğlu ve Nuriye Dönertaş ise öğrencilerin küçük yaş gurubunda olmalarına rağmen çok iyi yol katettiklerini ve iyi dereceler kazandıkları için mutlu olduklarını dile getirdi. >>>Mustafa Emre ŞAHİN