A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tayland’da düzenlenen FIVB Dünya Voleybol Şampiyonası’nda yarı final mücadelesine çıkıyor. Ay-yıldızlılar, yarın saat 11.30’da Japonya ile karşı karşıya gelecek.
Milliler, turnuvada yer aldığı E Grubu’nda Kanada, İspanya ve Bulgaristan’ı mağlup ederek lider olarak son 16 turuna yükseldi. Bu turda Slovenya’yı, çeyrek finalde ise güçlü rakibi ABD’yi eleyerek tarihinde ilk kez yarı finale çıkma başarısı gösterdi. Türkiye, turnuva boyunca yalnızca 1 set kaybederek büyük bir istikrar ortaya koydu.
Rakip Japonya ise H Grubu’nda Sırbistan, Ukrayna ve Kamerun ile mücadele etti. Son 16 turunda Tayland’ı, çeyrek finalde ise Hollanda’yı yenerek adını yarı finale yazdırdı. Japonya’yı Türk başantrenör Ferhat Akbaş yönetiyor.
Yarı finalin diğer ayağında İtalya ile Brezilya karşı karşıya gelecek. Türkiye, Japonya karşısında galip gelmesi halinde Dünya Şampiyonası’nda ilk kez final oynama hakkı elde edecek.