Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gökhan Katırcı, Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın tahliye edilmesinin ardından bir açıklama yaptı.
Başkan Katırcı, Özdağ’ın Silivri zindanlarından mahpus olarak tutulduğunu belirtti ve kendisine getirilmesi beklenen siyasi yasağı kabul etmediklerini ifade etti: “Bildiğiniz üzere Genel Başkanımız Profesör Doktor Ümit Özdağ’ın Silivri duruşma salonunda yargılaması vardı. Dün (Salı) dosya karara çıktı. Bir hakkın tahliyesine, iki yıl dört ay hapis cezasına karar verildi. Genel başkanımız 150 gündür Silivri zindanlarında mahpus olarak tutuluyordu. Bugün bu mahpusluk son buldu. Fakat genel başkana siyasi yasak getirilmek isteniyor. Bu siyasi yasağı kabul etmiyoruz, onaylamıyoruz. Hukuka uygun olduğunu da düşünmüyoruz. Bununla ilgili genel başkanın avukatları gerekli mercileri başvurularını yapacaklar ve dosyayı bir üst mahkemeye taşıyacaklar.”
“ÖCALAN SÜRECİNİ BALTALAMAK İÇİN ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ”
Başkan Katırcı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Genel başkan savunmasında ‘Türkiye ve Türk milleti için yaptığım b u mücadeleden beni geri döndüremeyeceksiniz’ dedi ve ‘Tekrardan cezaevine yollayacaksınız buyurun geri yollayın’ diyerek bütün yargıya ve AK Parti hükümetine rest çekti. Çıktıktan sonra ise yaptığı konuşmasında ‘Nerede kalmıştık?’ dedi. Bilindiği üzere genel başkan öcalan süreci için tutuklu bulunuyordu. Tekrardan öcalan sürecini baltalamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” >>>Haber Merkezi