İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Lozan Antlaşması üzerinden pkk terör örgütünün açıklamalarına tepki gösterdi. Ülkücülere ‘Kendinize gelin’ diyerek seslenen Mısırlıoğlu, “Lozan’ın sonuna kadar arkasındayız. Savunucusuyuz, asla taviz verilemez Lozan’dan” dedi.
İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından haftalık olağan basın toplantısı yapıldı. Basın mensuplarıyla bir araya gelen İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, ulusal ve yerel gündemi değerlendirdi. Toplantı öncesinde, il başkanının doğum günü dolayısıyla partililer tarafından pasta getirilerek alkışlar eşliğinde doğum günü kutlandı. İl Başkanı Mısırlıoğlu, Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu’nun çağrısıyla Ankara Lozan Parkı’nda il ve ilçe teşkilatlarıyla bir araya geldiklerini belirterek, ‘Terörsüz Türkiye’ söylemini sert bir dille eleştirdi.
“SEVR’İ HORTLATMAYA ÇALIŞIYORLAR”
Cumhuriyet’e reklam arası diyenlere tepki gösteren Mısırlıoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Lozan Parkı’nda Lozan ile ilgili Grup Toplantısı yapmamızın amacı şuydu. Bu pkk denilen melun örgüt, yapmış olduğu açıklamada 1924 öncesine dikkat çekerek, Türkiye’nin Lozan’da dünya devletlerinin kabulü ve onayı ile yapmış olduğu kazanımların yok sayılmasını istiyor ve Sevr’i hortlatmaya çalışıyorlar. Sevr’i hortlatarak da 105 yıllık Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin reklam arası diye; bugünkü iktidarın milletvekilleri tarafından söylendi hatırlarsınız. ‘Bir yüzyıllık reklam arası verdik sadece, şimdi yeni başlıyoruz’ diye sözleri vardı. Basınımız üzerine basa basa bunu zamanında gündeme getirmişti. İşte yüzyıllık Cumhuriyeti reklam arası gören zihniyetin dağdaki uzantıları, devletin birliğine, askerimin canına kasteden dağdaki uzantılarının paçavra olarak açıkladıkları o kongre açıklamasında, kongre sonuç açıklamasında ne diyorlar? ‘Lozan’ı yok sayacaksınız’ diyorlar.”
ÜLKÜCÜLERE SESLENDİ: KENDİNİZE GELİN YAHU, KENDİNİZE GELİN
Pkklıların şehit sayılmasını isteyenlere ateş püsküren Başkan Mısırlıoğlu, eski yol arkadaşları olan ülkücülere seslendi, kendilerine gelmelerini istedi, Lozan Antlaşması’ndan asla taviz vermeyeceklerini dile getirdi: “Ne istiyorlar bizden başka? Bu ülkenin birlik ve beraberliğine kasteden pkklı teröristlerin şehit sayılmasını istiyorlar şehit. Ey Türk milleti buraya dikkat çekmek istiyorum. Hani sosyal medya üzerinden bu olayı ‘Terörsüz Türkiye’ güzellemesi yapan arkadaşlar sözde ülkücüler size sesleniyorum. Kendinize gelin yahu, kendinize gelin. Bir eşkıyaya teslim olur mu koca Türk devleti? Eşkıya bize yön tayin etmeye kalkıyor, yol tarif etmeye kalkıyor. Bizden ne Lozan’da kazanmışsak, devletimizin, Cumhuriyetin tapusunu istiyor. Hadi oradan çapulcular, siz kimsiniz? Sizi adam yerine koyup da sizin istek ve taleplerinizi yerine getireceğiz? Ölmedik Allah’a şükürler olsun. Bu ülkenin evlatları olarak Lozan’ın sonuna kadar arkasındayız. Savunucusuyuz, asla taviz verilemez Lozan’da.” >>>Şerafettin KAZAK