Zeybek, yaptığı açıklamada borç tartışmalarına ilişkin şu ifadelere yer verdi:
“Belediye meclis toplantısında konu olan ve sürekli kamuoyunun önüne atılan borç demagojisi açıklamasına istinaden tekrar açıklama gereği doğmuştur. Nisan ayı başında alınan son borç durum belgesini paylaşmıştık. Gelir bütçesine istinaden yüzde 10 borcu olan bir durum teslim etmiştik. Lakin sürekli tekrarlanan bu durum farklı algılara neden olmaktadır.”
Belediyenin açıkladığı borç rakamlarına da değinen Zeybek, “Sözde 1,5 milyar olarak açıklanan borcu 320 milyona düşürdüğünü söyleyen belediyemiz, bunun hangi kalemlerden ödendiğini açıklarsa daha isabetli olur. Personele olan maaş alacağını borç diye yazıp kamuoyuna yansıtmak doğru ve ahlaki değildir. Kamuoyunu bu tür algı haberleri ile meşgul etmek şehrimize bir şey katmayacağı gibi zarar da vermektedir.” ifadelerini kullandı.
Görev süresinde yapılan çalışmaları da hatırlatan Zeybek, “75’e yakın proje bitirip, 100’e yakın bina yapıp teslim ettik. Bunları gezip daha nasıl faydalı olabiliriz diye çalışsalar daha isabetli olur. Kendilerine tavsiyemiz, hizmet bekleyen milletimize verdikleri sözleri yapmalarıdır.” dedi.