Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Kızılcahamam’da gerçekleştirdiği kamp programında yaptığı konuşmada, ülke gündemine ilişkin kritik değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasının merkezine terörle mücadele ve milli birlik konularını alan Erdoğan, Türkiye’nin bu alanlardaki kararlı duruşuna dikkat çekti.
“Terör Duvarı Yıkılmaktadır”
Terörle mücadele konusunda net bir duruş sergilendiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu mücadelenin nihai zafere ulaşacağını ifade etti. “Ne yaparlarsa yapsınlar terör bitecek” sözleriyle kararlılığı vurgulayan Erdoğan, Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne ve huzuruna yönelik hiçbir girişime izin verilmeyeceğinin altını çizdi. Terörle geçen 41 yıllık dönemin artık kapandığını ve “terör duvarının yıkılmakta olduğunu” belirten Erdoğan, bu durumun tüm millet için bir sevinç kaynağı olması gerektiğini dile getirdi.
“Tarihten Gelen Kardeşlik Vurgusu”
Konuşmasında Türkiye’nin toplumsal bütünlüğüne de geniş yer ayıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihsel referanslarla birlik ve beraberliğin önemine işaret etti. Türk, Kürt ve Arap halklarının bir arada olmasının, ülkenin gücünün temelini oluşturduğunu söyledi. Tarihte ne zaman bu birliktelik bozulduysa, dış müdahalelerin başarılı olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Ne zaman ayrıldık, yenildik. Haçlılar İslam beldelerine saldırdı, çünkü Türk-Kürt-Arap birbirinden kopmuştu,” diyerek günümüz için dersler çıkarılması gerektiğini ifade etti.
“Büyük ve Güçlü Türkiye’nin Şafağı”
Türkiye’yi bölmeye yönelik girişimlerin ve nifak hareketlerinin bozulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, geleceğe umutla baktığını kaydetti. “Bugün büyük ve güçlü Türkiye’nin şafağı söküyor,” diyen Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin 86 milyon vatandaşın ortak çatısı olduğunu ve bu kardeşliğin ebediyete kadar süreceğini sözlerine ekledi.