Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP Genel Başkanı Özel: “Genel af, Türkiye’nin konuştuğu, konuşacağı bir şey değil, doğru da değil”

Ankara’da şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, genel af konusunun Türkiye’nin gündeminde olmadığını ve doğru bir yaklaşım olmadığını net bir dille ifade etti. Özel ayrıca, Meclis’te kurulması planlanan komisyonun şeffaf olması ve tüm tarafları kapsaması gerektiğini vurguladı.

Ankara'da şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelen Cumhuriyet Halk

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Harp Malulleri, Gaziler ve Şehit Dul Yetimleri Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı’nın yöneticileri ve üyeleriyle bir araya geldi. Başkent’teki buluşmada gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Özel, özellikle genel af iddiaları ve Meclis komisyonu hakkındaki tartışmalara açıklık getirdi.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ (CHP) GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, “GENEL AF, TÜRKİYE’NİN KONUŞTUĞU, KONUŞACAĞI BİR ŞEY DEĞİL, DOĞRU DA DEĞİL. TOPLUMSAL MUTABAKAT OLMADAN HİÇBİR YERDE OLMADAN AMA BU KOMİSYON BİRTAKIM DÜZENLEMELER YAPACAK, NELER YAPACAK GÖRECEĞİZ ” DEDİ. (GÜRKAN SAYIN – MUHAMMED MUSAB GÜMÜŞER/ANKARA-İHA)
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, “Genel af, Türkiye’nin konuştuğu, konuşacağı bir şey değil, doğru da değil. Toplumsal mutabakat olmadan hiçbir yerde olmadan ama bu komisyon birtakım düzenlemeler yapacak, neler yapacak göreceğiz” dedi.

“Genel Af Türkiye’nin Gündeminde Değil”

Toplantıda kendisine yöneltilen genel af konusundaki bir soru üzerine kesin bir dille konuşan Genel Başkan Özel, bu konunun Türkiye’nin mevcut gündeminde yer almadığını ve doğru bir adım olmayacağını belirtti. Özel, “Bir darbe girişimi yaşandı, milleti tankla ezenler var. Çocuk istismarcıları, kadına şiddet uygulayanlar var. Genel af, Türkiye’nin konuştuğu, konuşacağı bir şey değil, doğru da değil,” ifadelerini kullandı. Bir affın, suçtan zarar gören mağdurların durumu göz ardı edilerek gerçekleştirilemeyeceğini ve toplumsal bir mutabakatın bu tür kararlar için şart olduğunu vurguladı.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ (CHP) GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, “GENEL AF, TÜRKİYE’NİN KONUŞTUĞU, KONUŞACAĞI BİR ŞEY DEĞİL, DOĞRU DA DEĞİL. TOPLUMSAL MUTABAKAT OLMADAN HİÇBİR YERDE OLMADAN AMA BU KOMİSYON BİRTAKIM DÜZENLEMELER YAPACAK, NELER YAPACAK GÖRECEĞİZ ” DEDİ. (GÜRKAN SAYIN – MUHAMMED MUSAB GÜMÜŞER/ANKARA-İHA)
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, “Genel af, Türkiye’nin konuştuğu, konuşacağı bir şey değil, doğru da değil. Toplumsal mutabakat olmadan hiçbir yerde olmadan ama bu komisyon birtakım düzenlemeler yapacak, neler yapacak göreceğiz” dedi.

“Komisyon Milletindir, Tek Bir Partinin Olamaz”

Özel, TBMM bünyesinde kurulması planlanan Milli Demokrasi ve Kardeşlik Komisyonu’na CHP’nin katılımı konusundaki endişelere de yanıt verdi. Şehit aileleri ve gazilerin bu konudaki hassasiyetlerinin son derece meşru olduğunu belirten Özel, şunları kaydetti: “Bir evladını, bir eşini vatan için kaybetmiş ailelerimizin endişeleri giderilmeden bir süreç yürütülemez. Bizim tutumumuz ilk andan itibaren nettir: Ne konuşulacaksa gizli kapılar ardında değil, Meclis çatısı altında konuşulmalıdır. Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin onay vermeyeceği, onların gözünün içine bakamayacağımız hiçbir şeye biz de ‘evet’ demeyiz.”

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in komisyon çalışmalarına yönelik tutumunu eleştiren Özel, “Bu komisyon, hiçbir partinin özel komisyonu değildir. Bu komisyonu bir partinin komisyonu gibi çalıştırmaya kalkanlar yanlış yapar. Burası milletin komisyonudur ve milletin beklentilerine göre çalışmalıdır. Aksi takdirde tek başlarına o komisyonda otururlar,” diyerek sürecin şeffaf ve katılımcı bir anlayışla yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Verified by MonsterInsights