Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Selek’ten Susuz’a iddialı projeler

Selek’ten Susuz’a iddialı projeler
Kanal3’te Programlar Müdürü Berna Uğur Türksoy’un sunduğu Adaylar Konuşuyor programına konuk olan Susuz Belediye Başkanı ve AK Parti Susuz Belediye Başkan Adayı Mehmet Selek, Susuz’da yaptığı ve yeni dönemde yapacağı çalışmaları anlattı. Kanal3’te Programlar Müdürü Berna Uğur Türksoy’un sunduğu Adaylar Konuşuyor programına Susuz Belediye Başkanı ve AK Parti Susuz Belediye Başkan Adayı Mehmet Selek konuk oldu. Altyapı hizmetleri konusunda yapılanları anlatan Selek, “Altyapıda elektrik, su, kanalizasyon, yağmur suyu hattı, kuzey kolektör atık hattı, doğalgaz bunları yapmayı planladık. Hepsini beraber yapabilir miyiz? Diye düşündük. Bu takdir edersiniz ki Türkiye şartlarında çok zor bir şey. Her şeyi belediye karşılasa bile OEDAŞ’ın bütçesi olmayabiliyor. Daha sonraki yıllara verebiliyor veya doğalgaz sizi yıllara göre peyder pey verebiliyor. Yollar tekrar tekrar kazılmasın diye çalıştık. Tabi burada iktidarın avantajı var. Vekillerimizin avantajı var. Şunu çok büyük iddia olarak konuşuyorum, Türkiye’de 1380 civarında belediye var. Bütün belediyelerden şikayetçiyiz, ‘Kazıyorlar tekrar yapıyorlar’ diye. Biz bunu yapmak istemedik.  Kamu kaynaklarını doğru kullanma adına, öksüzün, yetimin hakkını doğru kullanma adına nasıl yapabilirize uğraştık ve bunu başardık. Kamu yönetimlerinde, yerel yönetimlerde okuyan öğrencilerimize tavsiye, bizim belediye çalışmalarımız iddialı konuşuyorum ama tez konusu, üniversitede okuyan öğrencilerimiz bizim çalışmalarımızı tez konusu olarak alabilirler” ifadelerine yer verdi.

“SU PROBLEMİNİ DE KOMPLE ÇÖZDÜK”

Selek, “Hayvancılık konusunda Türkiye’de iddialı yerlerden birisiyiz. Türkiye’de en büyük hayvan sirkülasyonunun olduğu yer diye iddia edebilirim. Elektrik probleminin giderilmesi bizim coğrafyadaki bütün ihtiyaçlarımızı 45 yıllığına gidermiş oldu. Bizim sularımızda arsenik var, bu suları kullanan vatandaşlarımızın hastalıkları varsa dava konusu, belediyeye dava bile açabilirler. Bizim insanımıza yazık etmişler, arsenikli su içirmişler. Borular asbestli boru, yani kanserojen, Avrupa’da yasaklanmış, kanserojen borular kullanılmış. Halk sağlığı raporlarına baktığımız koli basili çıkıyor ve bunlara baktığımızda çok kötü bir durumdu, bizden önceki belediye başkanı sağolsun bunu fark etmiş. Biz de fark ettik ve bunun üzerine gittik. Yine çok iddialı bir şey yaptık. Suyu komple değiştirdik. Su kaynakları, ana arter boruları, su depoları, hattın tamamı bütün her yer tamamen değişti. Eskisini çöpe attık, yenisini kurduk. Toprak altındaki vanaların hepsi dökümdür, paslanmasın diye. Bizim Afyon’da fazla yoktur, bilmiyorum yine de ama vanalarımız kromdur. Bizim personelimiz gece 3’te cep telefonundan suyu yönetebiliyor. ABD ve İngiltere standartları hariç, onların standartları farklıdır. Diğer dünya standartlarına uygun su şebekesini yaptık. Akıllı saate de geçtik. Vatandaşlarımız bu konularda da çok duyarlılar. Su problemini de komple çözdük. Dağlarda taşlarda su var” dedi.

“BELEDİYENİN KANALİZASYONUNU BEN BAĞLADIM”

Selek, “1989 yılında belediye olmuşuz, hale kanalizasyonu olmayan yerler vardı. Belediyenin kanalizasyonunu ben bağladım. Diğer coğrafyaların kanalizasyonunu biz bağladık. Kanalizasyonu olmayan bir yer bırakmamaya çalıştık. Kanalizasyonunun bütün problemlerini çözdük, altyapıyı çözdük. İleride yapılaşmalar olsa bile bu coğrafyada kilometrelerce yerlere kanalizasyon götürdük. Kanalizasyon problemimizi tamamen gündemimizden düşürdük” dedi.  Yağmur suyu hattı çalışmaları hakkında açıklama yapan Selek, “Yağmur suyu hattı sel baskınlarında ciddi bir bizim düşük profilli yerimiz var. Yağmur suyu hattı yaptık onu da tamamen gündemimizden düşürdük. Hatta onunla yetinmedik, kuzey kolektör hattına bağladık, kanalizasyonları, yağmur suyu hatlarını” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN EN HIZLI DOĞALGAZ ALAN YERİYİZ”

Selek, “Doğalgazı biz 2019-2020’de gündemimize aldık. Bunda çok iyi bir çalışma yaptık. Biz EPDK Başkanımız Mustafa Yılmaz beye gittiğimizde ciddi bir şekilde önüne do ne koyduk. Mustafa Bey inceledi bunu çok beğendi. Tabi Ali Bey gibi vekilimiz olunca, bu işin hakkından geldik. İddialı konuşacağım Türkiye’nin en hızlı doğalgaz alan yeriyiz. Bir yılda ve 2 sezonda aldık. Şu anda bizim evlerimizde, villalarımızda, sosyal tesislerimizde, camilerimizde, okullarımızda, besihanelerimizde bile doğalgaz var. Doğalgaz almayan bir işletmemiz var ona da bir boru bağlantısı yapılacak. Onun dışında almayan yerimiz kalmadı. Vekillerimize, AK Parti’ye, EPDK Başkanımız Mustafa Yılmaz’a teşekkür ediyorum. Mesela belediyedeki, okullardaki kömürlükler arşiv haline getirildi. Değerlendiriliyor. ” ifadelerini kullandı.

KENT MEYDANI PROJESİ

Susuz’da yapmayı düşündüğü projelerden bahseden Selek, “Bir Kent Meydan Projemiz var.  Kent Meydan Projemizde 2 tane tasarımımız var. 2 tasarımdan bir tanesi bir saat kuleli tasarımımız var. Bunu ihaleye çıktık. Burayı Türkiye’nin en güzel yerlerinden birisi yapacağım. Mesela saat kulesi tamamen el işçiliğiyle tarihi eser modunda, tarihe not düşecek şekilde, bugün biz orayı kafeterya olarak kullanacağız. İleriye düğün salonu, sergi salonu olabileceği 100 yıl, 500 yıl tarihe not düşecek. Bu olmazsa kesinlikle olmazımız.  Bunun etrafına doğalgazlı insanların oturabileceği kafeteryalar yapacağız. Bu konuda çok iddialıyız. Bunu yapacağız hayata geçireceğiz” dedi.

“BU MİLLET PARKI DA TARİHE NOT DÜŞECEK BİR ŞEY”

Selek, “Bizim Kurtuluş Savaşı’ndan kalma, Güzelimdağ diye bir mevkiimiz var. İşte Kocatepe, Güzelimtepesi bizim bunlar değerlerimiz. Orada bir kum ocağı faaliyeti vardı biz orayı SİT alanı ilan ettik. Üzerine de Millet Parkı yaptık. Burayı 2 yıl önce Murat Kurum Bey Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı iken ziyaretlerimizde bu projeyi kendilerine sunduk. Bu Millet Parkı da tarihe not düşecek bir şey. Hıdırlık’tan ve Keltepe’den daha üstün bir şey. Bunun içinde konferans salonları, duş salonları, mesire alanları, havuzlar, oyun alanları, otoparklar, elektrik sistemi kendi olacak. Yamaç paraşütünün dahi yapılabileceği, badminton oynayabileceğiniz çok geniş bir coğrafya güvenli, insanların çok rahat vakit geçirebilecekleri bir yer olacak” diye konuştu.

“KAPALI PAZAR YAPACAĞIZ”

Kapalı pazar yapacaklarını söyleyen Selek, “Devletin belediyelere yüklemiş olduğu görevler var. Mesela deprem anında toplanma yeri temin edeceksin diyor. Kurban Bayramında hayvan kesim yerleri göstereceksin. Bizim yapacağımız kapalı pazar, sivil savunmada toplanma bölgesi olacak. Okulların müsamerelerinin yapılabileceği yerler olacak. Kapalı Pazar olarak kullanılabilecek. Şarj istasyonu, otopark olarak kullanılır. 5-6 amaca hizmet eden kapalı pazarı yapacağız” dedi.

“3 ADET PROJEMİZ ONAYLANDI, ETÜTLERİ YAPILDI”

3 adet projenin etütlerinin yapıldığını, projelerinin onaylandığını, 1 tanesinin ödeneğinin ayrıldığını kaydeden Selek, “Gelecek sene Özel İdaresi’nin bütçesinden ayrıldığı bir tane okulumuz var.1 tane Aile Sağlık Merkezi yapıyoruz. Sağlık ocağı onları da programımıza aldık. Bir GES projemiz vardı. Biz bunun ihalesini yaptık. Firmanın birisi aldı, başladı, yüzde 14-15 seviyesine geldi. Cumhurbaşkanımız pandemiden dolayı bir fesih kararnamesi çıkardı. Yüklenici kararnameden yararlandı. GES Projemiz yarım kaldı, onu da inşallah yapmayı düşünüyoruz. Yeni mezarlık projesinde bugüne kadar yapılan mezar kadar mezar yapacağız. Gayet modern, standartları yüksek bir şey olacak. Arazi teminlerini yaptık, her şeyi bitti, rötuşları kaldı. Bizim olmazsa olmazımız. Ecdadımıza yakışır” ifadelerine yer verdi.

YENİ MAHALLE FIRINLARI YAPILACAK

Selek, “Mahalle fırınlarımızın hepsini yıkacağım. Doğalgazlı, tarihi görünümde, gıda kodeksine uygun üretim yapılan fırınlar yapacağız. Çeşitli alanlarda çocuk oyun parkları yapacağız. Çevre düzenlemeleri yapacağız. Stadyumun yanında çok güzel bir yeşil alanımız var. Onu hayata geçireceğiz. Yarı olimpik yüzme havuzu var. Geçenlerde AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay bey lansmanda yapmıştı. 100.Yıl Organize Sanayi Bölgesi. 100.Yıl OSB’nin üzerinde 2 yıldır çalışılıyor. Kim çalışıyor? Vali Gökmen Bey çalışıyor, Kübra Hanım çalışıyor. Vekilimiz Ali Özkaya çalışıyor. Vekillerimiz çalışıyor. AK Parti çalışıyor. Mehmet Zeybek çalışıyor. Mehmet Selek çalışıyor. Bunu AFSİAD’da destekliyor. 100.Yıl OSB’de yaklaşık 15 bin kişi çalışacak. Burası Türkiye standartlarının üzerinde bir OSB olacak. Buraya Amazon grubu gelecek, LC Waikiki, Güral Grubu, ön talepte toplandı. Hava Savunma Sanayi’ne en çok üretim yapan ikinci yer olacak. Ara eleman, teknik eleman, muhasebeci bu insanların iş problemi kalmayacak” dedi.

“KAMU KAYNAKLARINI DOĞRU KULLANDIĞIMIZA İNANIYORUM”

Selek, “Ben veballi bir işe girmedim, yetimin, öksüzün malına el sürmedim. Kamu kaynaklarını doğru kullandığıma inanıyorum. Eleştirilere açığız, sert eleştiriye açığız. Yoruma açığız ama iftiraya açık değiliz. Beraber çalıştığımız belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.              
Reklamı Geç
Sayın Gayrimenkul