Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karpuzda gizli tehlike!

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, yaz aylarının vazgeçilmezi karpuzun hijyen kurallarına uyulmadan tüketilmesinin ciddi gıda zehirlenmelerine sebep olabileceği uyarısında bulundu.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral,

Toprağa temas eden karpuzun kabuğunda bakterilerin birikebileceğini belirten Göral, “Karpuz kesilmeden önce mutlaka sabunlu ve sıcak suyla yıkanmalı, bıçak ve kesme tahtası temiz olmalı. Aksi halde bakteriler iç kısıma bulaşarak bulantı, kusma, ishal gibi ağır rahatsızlıklara yol açabilir” dedi.

Karpuzun kesildikten sonra uzun süre dış ortamda bekletilmemesi gerektiğini vurgulayan uzman, özellikle çocuklar, yaşlılar ve bağışıklığı düşük kişilerin bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini söyledi. Göral, “Karpuzdan korkmayın, sadece hijyen kurallarına uyun” diyerek uyarısını sonlandırdı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Gazete3.com.tr editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle Gazete3 sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz.
Verified by MonsterInsights