Sosyal medyada Gıda Ajansı adıyla yayın yapan bir sayfa, Afyonkarahisar’da bulunan bir dönercide yaşanan gıda tehdidini takipçileriyle paylaştı.
Pişmiş dönerin üstüne çiğ tavuk takan firma ifşa edildi.
Bu durum çiğ tavukta bulunan salmonella bakterisinin yayılmasına sebep olabilir. Salmonella (salmonelloz), bağırsak yolunu etkileyen yaygın bir bakteriyel hastalıktır. Bakterilerin neden olduğu en yaygın gıda zehirlenmesi türlerinden biridir.
Salmonella enfeksiyonu geçiren çoğu kişi yaklaşık 7 gün içerisinde hastalığın belirtilerini atlatıp tamamen iyileşir. Ancak bağırsakların normal çalışmaya başlaması biraz zaman alabilir. Bazı kişilerde salmonella enfeksiyonu şiddetli bir şekilde seyredebilir. Bakteriler kan dolaşımına girerek karaciğere, böbreklere veya diğer organlara sirayet edebilmektedir. Bu gibi durumlarda hastalara antibiyotik tedavi uygulanması gerekir. Tedavinin zamanında uygulanmaması ölümlere neden olabilmektedir.