Özel üretim Togg ilk kez görüldü
Türkiye’nin yerli ve milli elektrikli otomobili Togg’un özel üretim limuzin versiyonu ilk kez görüntülendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramankazan’da düzenlenen BMC Ankara Tank ve Yeni Nesil Zırhlı Araçlar Üretim Tesisi Açılışı ve İlk Yeni Altay Tankları Teslimat Töreni’ne bu araçla geldi.
Dikkat çeken tasarımıyla ilgi topladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı taşıyan devasa uzunluktaki özel üretim Togg, 4 sıra koltuklu yapısıyla dikkat çekti. Kapısız yan tasarımı, açık mavi ayna kapakları ve gündüz farı kaşları araca özgün bir görünüm kazandırdı.
Seri üretim planı bulunmuyor
Togg yetkilileri, uzun şaseli bu modelin sadece fabrika misafir turları için geliştirildiğini ve seri üretim veya satış planının olmadığını açıkladı.
Dünyada nadir bulunan özel modeller arasında
Togg T10X’in uzatılmış şasesiyle oluşturulan bu limuzin tarzı modelin, ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde şaseleri uzatılan Hummer araçlar gibi dünyada nadir örneklerden biri olduğu ifade edildi.
Cumhurbaşkanlığı forsu dikkat çekti
Beyaz renkte üretilen özel Togg’un elektrikli motorunun bulunduğu kaput kısmında Cumhurbaşkanlığı forsu yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel üretim Togg’un ön koltuğunda seyahat etti.

