Yalova Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, olay sırasında evde bulunan Güllü’nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter ve arkadaşı Sultan Nur Ulu ile iki kişi, fiziki ve teknik takibin ardından valizlerini hazırlayıp yurtdışına kaçma hazırlığı yaparken İstanbul’da gözaltına alındı.
Soruşturma çerçevesinde ayrıca Sultan Nur Ulu’nun babası Arif Ulu da Kocaeli’nin Gebze ilçesinde gözaltına alınmıştı.
Arif Ulu ile diğer iki kişi savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Arkadaşından Cinayet İtirafı İddiası
Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Tuğyan Ülkem Gülter’in arkadaşı Sultan Nur Ulu’nun ifadesinde, Tuğyan Gülter’in annesini öldürdüğünü itiraf ettiği öne sürüldü.
Ulu’nun ifadesinde olayı şu sözlerle anlattığı iddia edildi:
“Güllü abla yüz cama dönük haldeydi. O esnada dizlerinden az yukarı kısmına sarılarak itti.”
Mahkeme Önünde Öfkeli Kalabalık
Şüpheliler adliyeye sevk edilirken de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Sağlık kontrolü için hastaneye götürülen Gülter’e burada bekleyen bir grup tarafından tepki gösterildi. Tuğyan Ülkem Gülter, daha sonra doğrudan Yalova Adalet Sarayı’na getirildi. Adliye önünde toplanan kalabalık da Gülter aleyhine sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi.
Mahkeme, kızı Tuğyan Ülkem Gülter’i tasarlanarak kasten öldürme suçundan tutukladı. Sultan Nur Ulu ise adli kontrol kapsamında ev hapsine çarptırıldı ve polis ekipleri tarafından Yalova merkezdeki ikametine götürüldü.
