Yalova’nın Çınarcık ilçesinde geçtiğimiz ay yaşanan trajik olayda, ünlü sanatçı Güllü (Gerçek adı Gül Tut), apartmanın 5’inci katındaki terastan düşerek hayatını kaybetmişti. Olay uzun süre “kaza mı, cinayet mi?” tartışmalarına neden olmuştu.
Yeni tanık ifadeleriyle birlikte dosya yeniden gündeme geldi. Güllü’nün yakın arkadaşı Bircan Dülger’in savcılığa verdiği ifade, soruşturmanın seyrini değiştirdi.
“Ben Yaptım Ama Çok Pişmanım”
Bircan Dülger, Güllü’nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter’in kendisine “Ben yaptım ama çok pişmanım” dediğini ileri sürdü. Dülger, bu ifadeyi sanatçının cenazesinden sonra Tuğyan’la yaptığı özel bir konuşmada duyduğunu belirtti.
Dülger, “O an donup kaldım. Tuğyan annesini ittiğini ima etti. Sultan ise korktuğu için sessiz kaldı” dedi.
Güllü’nün Kızıyla Gergin İlişkisi
Dülger, Güllü ve kızı Tuğyan arasında yıllardır süren gerginlikler olduğunu anlatarak, “Tuğyan’ı 15 yaşından beri tanırım. Annesiyle ilişkisi hep çok kötüydü. Bir keresinde Gül ablayı mutfak önlüğüyle bağlamıştı, ‘Bu kadını öldüreceğim’ demişti” ifadelerini kullandı.
Ayrıca Tuğyan’ın madde bağımlılığı ve öfke kontrolü sorunları yaşadığını, annesiyle sık sık tartıştığını da söyledi.
Mekan Sahibinden Suç Duyurusu
Güllü’nün sahne aldığı mekanın sahibi Ferdi Aydın da savcılığa suç duyurusunda bulundu. Aydın, sanatçının ölümünden önce kendisine “Eğer başıma bir şey gelirse, kızım yapmıştır” dediğini öne sürdü.
Aydın ayrıca, Güllü’nün ölümü sonrası evde yaşanan miras tartışmalarına ve kasadaki altınların alınmasına dikkat çekti.
Cinayet Şüphesi Güçlendi
Yeni tanık ifadeleri ve iddialar üzerine Güllü’nün ölümüne ilişkin soruşturma “cinayet şüphesi” yönünde derinleştirildi. Savcılık, Güllü’nün düşme anına ilişkin kamera kayıtlarını ve olay yerinde yapılan incelemeleri yeniden değerlendiriyor.

