Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Kırsal ağırlıklı seçmen noktasını koydu”

“Kırsal ağırlıklı seçmen noktasını koydu”

Kanal3’te Kanal3 Genel Müdürü Selcen Dilek Çöygün’ün sunduğu Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Akar’ın yorumlarıyla ekranlarla buluşan Objektif programında Afyonkarahisar’da yerel seçimin sonuçları hakkında değerlendirmeler yapıldı.

  Selcen Dilek Çöygün moderatörlüğünde İsmail Akar gündeme dahil açıklamalarda bulundular. Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Akar yaptığı açıklamada, “Afyonkarahisar’da aynen Türkiye’de olduğu gibi seçimin yankıları devam ediyor. Hakikaten bir çok insan bunu sürpriz gibi gördü. Ama burada altını kalın çizgilerle çizilmesi gereken bir şey var. Oda şu daha önce CHP’nin önderliğinde Millet İttifakı’nda yer alan partilerin çok muazzam düşmesini görüyoruz. Bunun içerisinde İYİ Parti’de var. İşte DEVA, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ki Saadet Partisi’nde biliyorsunuz fazla alanlara çıkamadık. Temel Karamollaoğlu yaşından ve sağlık problemlerinden dolayı şimdi bu partilerin durumu tartışılmaya başlandı. Biliyorsunuz TBMM’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı süreci içerisinde bu partilere de milletvekilliği verilmişti ve bu milletvekilleri de doğal olarak seçim olmadığından dolayı TBMM seçimi olmadığından dolayı görevlerine de devam edecekler. İyi parti kongre kararı aldı. Meral Akşener’in aday olup olmayacağı tartışılıyor” ifadelerine yer verdi.  

“ERKEN SEÇİM DİLLENMEYE BAŞLANDI”

Akar, “CHP’nin bu kadar oy almasının sebebi diğer küçük partilerle yakın olan insanlarında CHP’yi iktidar partisinin alternatifi gördükleri için hepsinin orada yüklendiğini kümelenme yaptıklarını görüyoruz. Bu çok önemli dünde söyledik. Kamu oyundaki gelişmeleri takip ettiğim zaman onu da görüyoruz. Artık mevcut olan iktidara bir anlamda güvensizliğini de göstermiş oluyor. Hemen akabinde erken seçim dillenmeye başlandı. Şaşırılacak bir şey ama bu şunu getirir. Bundan önceki yerel seçimin yansımalarının genel seçime yansımalarına da bakıldığı zaman en az 2 yıl geçmesi lazım benim gördüğüm yani Türkiye’de mutlaka ben zamanında seçim olacağını düşünmüyorum. Mutlaka erken seçim olur ve 2 yıl sonra olacağını düşünüyorum. Ama bu ekonomik göstergeler neyi getirir. Neyi gösterir. Önümüzdeki süreç içerisinde bu ekonomik göstergeler düzelir mi düzelmek için işaretler var mı?” ifadelerine yer verdi.  

“BİR ADNAN ÖZTAŞ GERÇEĞİ DE VAR”

Akar, “Hüseyin Ceylan Uluçay öyle bir insan değil. Oldukça mütevazi bir insandı yani çakar arabasıyla vb. değil. Ama oradaki işleyiş ve ekibinin o konuda demek ki uyarmadılar. İkaz etmediler. Böyle bir nahoş görüntü çıktı. Tabi Ulusal basında da yer alınca biz aslında Afyonkarahisar’ın sizde yıllardır basının içerisindesiniz ama bazen de böyle yol kazaları oluyor diyelim. Algı operasyonu bir şey daha ilave etmek lazım bundan önceki yayınlarda da söyledik. Ama çok fazla üzerinde durmadık. Gazetecileri de konuşmak lazım biliyorsunuz Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olunca bir çok alandan da yani siyasi partilerden de bize talepler geliyor. Eleştiriler veya övgüler diyelim. Şimdi bakıldığı zaman bu seçim aynen adayların dışında ne oldu. ekipte sorgulandı. Belediye meclisleri belli oldu. il genel meclisi belli oldu. şimdi Gazetecilerin durumunu da görmek lazım Gazetecilerde buradan bana göre tamamı olmasa bile sınıfta kaldı. Doğru bir tespit şunu da söyleyelim. Tabiki sizin talepleriniz serzenişleriniz bizim içinde çok önemli ve değerlidir. Çünkü bakıldığı zaman eğri oturup doğru konuşalım. Sandıklı’da Mustafa Çöl önemli hizmetler yaptı. 2 dönem seçildi. Eğer aday gösterilmiş olsaydı. AK Parti’den 3.ncü döneme gidilecekti. Ama anket sonuçlarında çıkmadığı şeklinde milletvekillerinin söyledikleri bu ama Mustafa Çölü’nde itirazı anket sonuçları da yönlendirmeli anket yapıldı. Anket sonuçları da doğruyu göstermiyor. Şeklindeydi hatırlarsanız bizim yine Objektif yayınında Ali Özkaya’yı konuk ettiğimiz programda çok net bir şey söyledi. Ali Özkaya benim herhangi şeyim yok. Cumhurbaşkanımız adayı olmaması gerektiği şeklinde bize talimat verdi. Hatta sen niye cevabını veremedin şeklinde bize de kızdı. Şeklinde bir değerlendirme yaptı. Konu geldi geçti. Önce aday olmayı düşünmüyordu. Mustafa Çöl çok yakından biliyorum. Yani AK Parti aday göstermeyince aday olmayı düşünmüyordu. Ama Sandıklı’da bazı çevreler vardı. Bir çok ilçede benzeri vardır. Yukardan sayın 50 kişi aşağıdan sayın 60 kişi siyaseti yönlendirirler ve Sandıklı’da da bu her sene böyle olmuştu. O siyaseti yönlendiren ekipler Mustafa Çöl’e baskı yapmaya başladılar. Makama giderek dediler ki. Sen aday olacaksın. Bir çok siyasetin tercih ettiği gibi Yeniden Refah’ı tercih etti. Yeniden Refah’tan aday oldu. Çok önemlide seçim çalışması yürüttü. Bir Adnan Öztaş gerçeği de var. Sandıklı’da bundan önceki yayınlarda da söyledik. Kentli ve köylü kırsal ağırlıklı dediğimiz ve bu sefer Adnan Öztaş’ın hitap ettiği kırsal ağırlıklı seçmen noktasını koydu” ifadelerine yer verdi.
Reklamı Geç
Sayın Gayrimenkul