Türkiye’nin en önemli spor organizasyonlarından biri olan Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, talihsiz bir olayla gündeme geldi. Bu yıl 37.’si düzenlenen ve 81 ülkeden 2800’ün üzerinde sporcunun katılımıyla gerçekleşen etkinlik sonrasında bir sporcunun kaybolduğu bildirildi.
Yarış Sonrası Fark Edilen Durum
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından organize edilen yarış, Beykoz Kanlıca’dan başlayarak Kuruçeşme’de son buldu. Yarışın tamamlanmasının ardından yapılan kontrollerde, organizasyona Rusya Federasyonu’ndan katılan 30 yaşındaki profesyonel yüzme antrenörü Nikolai Andreevich Svechnikov’un bitiş noktasına ulaşmadığı belirlendi. Yetkililer, sporcuların ayaklarına takılı olan çipler ve güvenlik kamerası kayıtları üzerinde yaptıkları incelemelerde, Svechnikov’un yarışa başlangıç noktasından dahil olduğunu ancak Kuruçeşme’deki bitiş noktasından çıkış yapmadığını teyit etti.
İstanbul Valiliği’nden Resmi Açıklama
Konuyla ilgili olarak İstanbul Valiliği tarafından resmi bir açıklama yapıldı. Açıklamada, olayın bildirilmesinin hemen ardından Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı’na bağlı ekipler ile emniyet güçlerinin harekete geçtiği belirtildi. Valilik, yarış parkuru çevresi ve İstanbul Boğazı boyunca başlatılan arama ve tarama faaliyetlerinde, şu ana kadar kayıp sporcuya ait herhangi bir ize rastlanmadığını duyurdu. Ayrıca, olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı.
Edinilen bilgilere göre, Svechnikov’un yarış için Cumartesi günü İstanbul’a geldiği ve Beyoğlu’nda bir otele yerleştiği öğrenildi. Ekiplerin arama çalışmaları aralıksız devam etmektedir.