Nevşehir’den gelen son dakika bilgisine göre, serinlemek için nehre giren bir genç akıntıya kapılarak kayboldu. Olayın ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.
Olayın Gelişimi
Edinilen bilgilere göre olay, Nevşehir-Gülşehir kara yolu üzerinde bulunan Yeşilöz köyü mevkisinde yaşandı. Bölgede tarım işçisi olarak görev yapan 28 yaşındaki A.Ş., bunaltıcı sıcaklardan kurtulmak ve serinlemek amacıyla Kızılırmak Nehri’nin sularına girdi. Ancak nehre girdikten kısa bir süre sonra A.Ş., akıntıya kapılarak gözden kayboldu.

Nevşehir’de serinlemek için Kızılırmak’a giren genç kayboldu. Şahsı bulmak için arama çalışması başlatıldı.
Arama Kurtarma Faaliyetleri Başlatıldı
Çevredeki vatandaşların durumu fark ederek yetkililere haber vermesi üzerine bölgeye derhal ekipler yönlendirildi. Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) bünyesindeki profesyonel ekipler, kayıp tarım işçisini bulmak amacıyla nehir yatağında ve çevresinde kapsamlı bir arama faaliyeti başlattı.
Bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri ise herhangi bir acil duruma müdahale etmek üzere hazır bekletilmektedir. Yetkililer, kayıp gence ulaşmak için çalışmaların aralıksız olarak sürdüğünü bildirdi.