CHP Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları Başkanı Tufan Akbulut: Cumhuriyetle hesaplaşmaksa niyetiniz başaramayacağınızı bilin. Asla unutmayın: Mustafa Kemal Atatürk bu topraklarda hiç kaybetmedi, kaybetmez!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları Başkanlığı, görevinden ihraç ettirilen 5 teğmen için Anıtpark’ta bir araya geldi. Utku Anıtı önünde açıklama yapan CHP gençliği, Cumhuriyetle hesaplaşmaya kalkanların başarılı olamayacağını ifade ettiler. CHP Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları Başkanı Tufan Akbulut, konuşmasında teğmenlerin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılıklarını ifade ettiklerini dile getirdi.
“TEĞMENLERİMİZ; LAİK, DEMOKRATİK, TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NE VE ANAYASAYA BAĞLILIKLARINI İFADE ETMİŞLERDİR”
Başkan Akbulut, “Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda resmi tören bittikten sonra ettikleri yemin sebebiyle 5 teğmenimiz ordudan ihraç edildi. Bu ihraçlar iktidarın Cumhuriyetle bir gönül bağının olmadığının en açık göstergesidir. Bizler bu hukuksuz tasfiyelerin karşısında olduğumuzu ifade etmek için buradayız. Burası Afyonkarahisar’ın Yunan işgalinden kurtarılışı ve Büyük anısına yapılan Zafer Anıtı Bizler tarih yazacak olan kırmızı yelekliler olarak, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları olarak, Cumhuriyet’in gençlerinin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin onurlu teğmenlerinin yanındayız! Teğmenlerimiz; resmi tören bittikten sonra ettikleri yeminde Atatürk’e bağlılıklarını ifade etmişlerdir. Teğmenlerimiz; laik, demokratik, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve anayasaya bağlılıklarını ifade etmişlerdir. Teğmenlerimiz; orduya sadakatlerini ifade etmişlerdir. Teğmenlerimiz; bu millet için gözlerini kırpmadan ölebilecek kadar bu ülkeyi sevdiklerini ifade etmişlerdir” dedi.
“ASLA UNUTMAYIN: MUSTAFA KEMAL ATATÜRK BU TOPRAKLARDA HİÇ KAYBETMEDİ, KAYBETMEZ”
“Bilinsin ki: Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu orduda ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ demek suç değildir, olamaz” diyen Başkan Akbulut, “Bu milleti, bu ülkeyi sevmek yurtseverliktir. Yurtseverlik suç değildir, olamaz. Atatürk’e ve Cumhuriyet’e bağlılıklarını ifade eden teğmenlerden bu ülkeye, bu millete zarar gelmez. Hesap soracaksanız cemaatlere ve tarikatlara bağlılıklarını açıklayıp bu ülkeyi karanlığa götürmek isteyenlerden hesap sorun! Hesap soracaksanız alın teriyle çalışıp, haram lokma yemeden evine ekmek götüren kasiyerleri, emekçileri küçümseme pahasına; Kahraman askerlerimizle ‘artık kasiyerlik yaparlar’ diye alay ettiğini zanneden zavallılardan, kibir abidelerinden hesap sorun! Cumhuriyetle hesaplaşmaksa niyetiniz başaramayacağınızı bilin. Asla unutmayın: Mustafa Kemal Atatürk bu topraklarda hiç kaybetmedi, kaybetmez!” ifadelerini kullandı. >>>Ferhat YÜKSEL