Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Klima Bakımı Hayat Kurtarır! Bu işi ciddiye alın!

Araçlarda özellikle yaz aylarında yoğun kullanılan klima sistemlerinin düzenli bakımı, hem cihaz ömrü hem de insan sağlığı açısından büyük önem taşıyor. Klima ustası Ersin Zor, “Kompresörün bozulmaması için her yıl bakım şart” diye belirtti.

Araçlarda özellikle yaz aylarında yoğun kullanılan klima sistemlerinin düzenli bakımı,

 

Yaz sıcaklarında klima kullanımının neredeyse zorunlu hale geldiğini belirten Zor, soğutsa da 2-3 senede klimanın yıllık bakımının yapılması gerektiğini anlattı. Ersin Zor, “Kendi sağlığımız için içerisindeki polen filtresinin her yıl değiştirilmesi gerekirken soğuk kısmın da kullanıma bağlı olarak 2-3 ayda bir kontrol edilmesi şart” ifadelerini kullandı.

Yaz ve kış aylarının bakım sıklıklarından bahseden Zor, “Özellikle yazın insanlar tatile gittiğinden dolayı araçlarını daha fazla kullanıyor. Kışın ise okulların açılmasıyla birlikte araç kullanımı düştüğünden dolayı uzun süre bakım yapılmayan klimalarda daha fazla arıza meydana geliyor” dedi.

Yılda bir kez yapılması gereken klima bakımlarının ihmal edilmesi durumunda, klima kompresörü yağının bozulduğunu söyleyen Zor, “Kompresörün zarar görmemesi için 2-3 yılda bir değil, her yıl bakım yapılması şart” ifadelerini kulandı.

Araç klimasının doğru kullanımı hakkında da bilgiler veren Zor, yüksek devirdeyken klimanın açılıp kapatılmaması gerektiğini vurgulayarak, “Gazdan ayağımızı çekip motor rölantiye düştükten sonra klimayı açmak, ön taraftaki kavramanın zarar görmesini önlediğinden dolayı klimanın ömrünü uzatır” dedi.

Fiyatlarla ilgili de bilgi veren Zor, “Senelik sabit fiyat çıkardığımızdan dolayı ocaktan aralık ayına kadar fiyatlar değişmiyor. Ancak yılbaşı geçtikten sonra her şeye zam geldiğinden dolayı fiyatlar güncellenmiş oluyor” ifadelerini kullandı.

Cam açıkken klima kullanımının bir zararı olmadığını belirten Zor, güneş altında kalan araçlarda klima çalıştırılmadan önce camların açılarak içerinin havalandırılması gerektiğini söyledi. Son olarak vatandaşlara uyarıda bulunan Zor, “Klimalarımızın zamanında bakımını yaptıralım” diyerek sözlerini tamamladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Gazete3.com.tr editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle Gazete3 sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz.
Verified by MonsterInsights