Kayıp ihbarı ve seferberlik süreci
Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Daltepe köyünde, 31 Temmuz tarihinde saat 21.20 itibarıyla kendisinden haber alınamayan 64 yaşındaki zihinsel engelli bir vatandaş için kayıp ihbarı yapıldı. Bu durum üzerine, yetkili birimler harekete geçerek geniş çaplı bir arama kurtarma operasyonu başlattı. Kayıp ihbarının ardından bölgede kapsamlı çalışmalar planlandı ve çeşitli kurumların katılımıyla arama faaliyetlerine hız verildi.
Yoğun katılımlı arama operasyonu
Ulusal Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda yürütülen arama faaliyetlerine çok sayıda ekip ve personel destek verdi. Operasyonda, AFAD bünyesinden 8 kişilik bir ekip, 2 müdahale aracı ve termal kameralı bir drone görev aldı. Ayrıca, 30 Jandarma Özel Harekat (JÖH) personeli, 5 jandarma, 15 güvenlik korucusu ve Daltepe köyünden 60 gönüllü vatandaş da arama çalışmalarına aktif olarak katıldı. Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bir araç ve 3 personelle, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ise bir araç, bir drone ve 3 personelle operasyona destek sağladı. Bu büyük katılımlı çalışmalar, kayıp kişinin izini sürmek için gece gündüz devam etti.
Sağ olarak bulunma ve sağlık durumu
Yoğun arama çalışmaları iki gün boyunca titizlikle sürdürüldü ve beklenen müjdeli haber ulaştı. Kayıp kişi, arama ekipleri tarafından Çetin Barajı yakınlarında sağ olarak bulundu. Bulunmasının ardından bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi olay yerinde gerçekleştirildi. Genel sağlık durumu kontrol altına alınan kişi, daha sonra detaylı kontrollerin yapılması amacıyla ambulansla hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındı.