Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Hastane saldırısından kim sorumlu?” sorusuna pişkin cevap

“Hastane saldırısından kim sorumlu?” sorusuna pişkin cevap

Gazze’de 500 kişinin hayatını kaybedettiği saldırı sonrası İsrail’i ziyaret eden ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun düzenlediği basın toplantısında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Bir gazetecinin Biden’a “Gazze’deki hastane saldırısından kim sorumlu?” diye sorması üzerine yayın kesilirken, ABD Başkanı’nın “Değişen bir şey yok, ABD’de de yaşanıyor bu gibi olaylar” dediği ve kahkahalara boğulduğu görülüyor.

 
Hamas’ın 7 Ekim sabahı başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık veren İsrail, 12 gündür Gazze’ye bomba yağdırıyor. Dün akşam saatlerinde ise Gazze’de bir hastaneyi hedef alan İsrail, 500 kişinin ölümüne neden oldu.

Hastane katliamının ardından bugün İsrail‘e ziyarette bulunan ABD Başkanı Joe Biden, Başbakan Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi. Görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenleyen ikilinin soru cevap bölümünde ise skandal bir olay yaşandı.

 

Basın toplantısının sonunda bir gazetecinin ABD Başkanı Joe Biden’ı işaret ederek sorduğu “Hastane saldırısından kim sorumlu?” sorusunun ardından araya giren danışmanlar yayını kesti. O anlarda Biden’ın kahkahalara boğulması kameralara saniye saniye yansırken uzaktan “Değişen bir şey yok, ABD’de de yaşanıyor bu gibi olaylar” yanıtını verdiği duyuldu.

ABD Başkanı Joe Biden’in, Tel Aviv’de İsrail Başbakanı Beynamin Netanyahu ile görüşmesi ve ardından da Ürdün’e geçerek Kral Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelmesi bekleniyordu. Ancak dün akşam saatlerinde İsrail’in Gazze’deki hastaneye yönelik saldırısı görüşmeyi de etkiledi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, saldırının ardından Ürdün ziyaretini yarıda kesti. Ayrıca Biden ve diğer liderlerle bugün yapılması planlanan İsrail ve Hamas çatışmalarının ele alınacağı toplantıya katılımını iptal etti. Bu gelişmenin ardından Mısır ve Ürdün de görüşmeye katılmayacaklarını açıkladı.