Bakanlık, konuya ilişkin açıklamayı haftalık bilgilendirme toplantısında yaptı. Toplantıda, Milli Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, gündemdeki diğer gelişmeler hakkında da bilgiler verdi.
Tuğamiral Aktürk, son bir haftada Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadelesinde 26 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve 1 Ocak’tan bugüne toplamda 478 teröristin öldürüldüğünü bildirdi. Ayrıca, hudut hattında yapılan operasyonlar sonucu, yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 99 kişinin yakalandığı ve 1.357 kişinin ise sınır dışı edilerek engellendiği aktarıldı.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Kara ve Deniz Kuvvetleri komutanları ile Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ayrı ayrı manevi tazminat davası açtığını duyurdu.
Aktürk, 2 Mart’ta Suriye’ye görevlendirilen askeri ataşenin görevine başladığını duyurdu ve TSK’nın uluslararası alandaki faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin Avrupa güvenlik mimarisinin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı.
Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, kuvvet komutanlarını hedef alan açıklamalarının ardından tazminat davaları açıldığını ifade etti. Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanları, Genelkurmay Başkanı ve Bakan Yaşar Güler, kişisel ve kurumsal haklarını savunmak amacıyla yasal yollara başvurmuşlardı.
Ayrıca, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanı Tuğgeneral Hakan Tutucu’nun emekliliğini istediği belirtilerek, bu talebin prosedüre uygun olarak onaylandığı açıklandı.