Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balıkçılar Sezona Başladı

Denizlerde av sezonu 1 Eylül itibariyle başladı. 15 Nisan’da başlayan av yasağının sona ermesiyle birlikte balıkçılar “Vira Bismillah” diyerek denize açıldı. Ağlar genelde istavrit ile dolarken, palamut avı beklentileri karşılamadı.

Denizlerde av sezonu 1 Eylül itibariyle başladı. 15 Nisan'da başlayan

Sezona istavrit ile başladıklarını belirten balıkçılardan Mehmetcan Örseloğlu, “Şu an tezgahlarda istenilen görüntü henüz oluşmadı. İnşallah ilerleyen günlerde daha iyi olur diye umut ediyoruz. Şu an tezgahları palamut süslemesi gerekirken, beklenen palamut görülmedi. Hava sıcaklığı ve iklim değişiklikleri denizleri etkiliyor. Deniz suyunun soğuması gerekiyor; şu anda sıcaklık 27-28 derece civarında. Bu durum bazı balık türlerini olumsuz etkiliyor. Yine de sezonun bereketli geçmesini temenni ediyoruz. Sezonun ilk günü olmasına rağmen fiyatlar normal seviyede” dedi.

Balıkçılardan Ahmet Çoğalmış ise, sezonun açılmasıyla birlikte bazı türlerde fiyatların neredeyse yarı yarıya düştüğünü ifade etti: “Sezona bol miktarda istavrit ile başladık. Beklediğimiz gibi palamut çıkmadı. Şu an istavrit ve mezgit bol, ilerleyen zamanlarda inşallah hamsi de gelir. Daha önce 250-300 TL’den sattığımız istavrit bir anda 150-200 TL’ye düştü. Mezgit ise 300-400 TL’den 200 TL’ye geriledi. Barbun da 400-500 TL iken şu anda 200 TL civarında. Yetiştirme balıklarda da fiyat düşüşü var. Palamut çok fazla görünmedi, şu anda çingene palamudu çıkıyor, onun da tanesi 200 TL. Bu sezon, geçen seneye göre biraz durgun başladı. Geçen yıl palamutla başlamıştık ve üç ay boyunca kesintisiz palamut avlanmıştı; bu sezon ise daha zor geçecek gibi görünüyor. Hava şartlarına göre sezonun ilk günü normal sayılır. Şu anda istavrit, mezgit ve barbun bolluğu var. Sezon öncesine göre fiyatlar neredeyse yarıya düştü. Örneğin, dün 400-500 TL olan sargan bugün 300 TL’ye geriledi” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Gazete3.com.tr editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle Gazete3 sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz.
Verified by MonsterInsights