Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Memişoğlu açıkladı: Balıkesir depreminde yaralıların son durumu

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından yaralıların sağlık durumuna ilişkin güncel bilgileri paylaştı. Bakan Memişoğlu, hastanelere başvuran 29 yaralıdan 19’unun taburcu edildiğini, 10 vatandaşın tedavisinin devam ettiğini belirtti ve depreme karşı toplumsal hazırlığın önemini vurguladı.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6.1

Balıkesir’in Sındırgı ilçesini etkileyen 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede yürütülen çalışmalara ilişkin yetkililerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile birlikte Sındırgı’da bulunan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, depremden etkilenen vatandaşların sağlık durumuna ilişkin son verileri kamuoyu ile paylaştı.

Yaralıların Sağlık Durumuna İlişkin Güncel Bilgiler

Bakan Memişoğlu, depremin hemen ardından tüm ilgili kurumların AFAD koordinasyonunda hızla harekete geçtiğini ifade etti. Sağlık durumuna ilişkin detayları paylaşan Memişoğlu, “Deprem sonrası sağlık kuruluşlarımıza toplam 52 vatandaşımız başvurmuştur. Bu başvurulardan 29’u yaralı olarak kabul edilmiş ve tedavilerine derhal başlanmıştır,” dedi. Tedavisi tamamlanan 19 vatandaşın taburcu edildiği bilgisini veren Bakan Memişoğlu, “An itibarıyla hastanelerimizde tedavi altında olan 10 yaralımız bulunmaktadır. Bu yaralılarımızdan 3’ü, doğrudan deprem etkisiyle enkaz altından kurtarılan vatandaşlarımızdır. Hepsinin genel sağlık durumu iyi olup, en kısa sürede taburcu edilmeleri öngörülmektedir,” şeklinde konuştu.

Bakan Memişoğlu, depremde hayatını kaybeden vatandaşa Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Bakan Memişoğlu’ndan “Depreme Hazırlık” Vurgusu

Açıklamasında deprem gerçeğine ve hazırlıklı olmanın önemine dikkat çeken Sağlık Bakanı, depremin artık bir “kültür” olarak benimsenmesi gerektiğini belirtti. Memişoğlu, “Ülkemizin bir deprem gerçeğiyle karşı karşıya olduğunu unutmamalıyız. Bu nedenle hem bireysel davranış alışkanlıklarımızla hem de yapılarımızın fiziki güvenliğiyle depreme her an hazırlıklı olmalıyız. Devletimiz; AFAD, Kızılay gibi kurumları ve ilgili tüm bakanlıklarıyla bu konuda büyük bir tecrübe ve organizasyon kabiliyetine sahiptir. Ancak bu sürecin başarısı, toplumsal uyum ve topyekûn hazırlık ile mümkündür. Unutmayalım ki, doğru inşa edilmiş yapılar hayat kurtarır,” ifadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.

Verified by MonsterInsights