Tatil Güzergahında Trafik Felç Oldu
Türkiye’nin önemli turizm merkezlerine ulaşım sağlayan ana arterlerden birinde, tatilci akını nedeniyle trafik adeta durma noktasına geldi. Öğle saatlerinde başlayan ve giderek artan araç yoğunluğu, sürücülere zor anlar yaşatırken, kilometrelerce uzayan kuyruklar oluştu.

Aydın-Muğla arasındaki 60 kilometrelik karayolu yoğun araç trafiği nedeniyle tıkandı. Sürücüler kaplumbağa misali hareket ederek ilerleyebiliyor.
Büyükşehirlerden Tatil Bölgelerine Yoğun Akın
Edinilen bilgilere göre, başta İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi metropollerden yola çıkarak tatil bölgelerine ulaşmaya çalışan binlerce sürücü, Aydın-Muğla karayolunda yoğun bir trafikle karşılaştı. Aydın’ın Çine ilçesi mevkisinde başlayan sıkışıklığın, Muğla il sınırlarına kadar yaklaşık 60 kilometrelik bir hatta yayıldığı gözlemlendi. Tatilcilerin oluşturduğu uzun kuyruklar, özellikle Muğla’nın Yatağan ilçesi girişinde de etkisini gösterdi.
Kritik Noktalarda Araçlar İlerlemekte Güçlük Çekti
Trafik yoğunluğu, güzergahın bazı kilit noktalarında daha da belirginleşti. Özellikle Yatağan ile Menteşe ilçeleri arasındaki yaklaşık 30 kilometrelik bölümde araçların ilerlemesi neredeyse imkansız hale geldi. Akışın zaman zaman tamamen durması, tatil için yola çıkan vatandaşların planlarını aksattı. Uzmanlar, yoğunluğun temel sebebinin, İstanbul, Bursa ve Ankara gibi uzak şehirlerden gelen tatilciler ile İzmir, Manisa ve Aydın gibi yakın illerden günübirlik seyahat edenlerin aynı güzergahta birleşmesi olduğunu belirtti.