Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Asrın felaketini asrın dayanışmasıyla göğüsledik”

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Arslan, 6 Şubat depremleri nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Arslan, 6 Şubat depremleri

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Arslan, 6 Şubat depremleri nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Arslan, “6 Şubat 2023’te merkez üssü Kahramanmaraş olan, 11 ilimizde aynı anda meydana gelen 7,6 ve 7,7 ölçeğindeki şiddetli depremlerin üzerinden 2 yıl geçti. ‘Asrın Felaketi’ diye adlandırılan bu deprem fırtınaları, sadece söz konusu illerde yaşayan vatandaşlarımızı değil, bütün Türkiye’yi, sonra gönül coğrafyalarımızı ve bütün bir insanlık ailesini derin bir acıyla sarsmıştır. Devlet-millet bütünleşmesiyle bir saat bile geç kalmadan yaralarımızı sarmaya, harap olan şehirlerimizi onarmaya çalışmamıza rağmen ekonomiden sosyal hayata kadar süren olumsuz etkileri hâlâ sürmekte, acı ve hüznümüz tazeliğini korumaktadır. Depremlerde 50 binden fazla insanımız hayatını kaybetmiş, 110 bin kişi yaralanmış, yüz milyar dolarlarla ifade edilen ekonomik kayıp meydana gelmiştir” dedi.

“O ZOR SÜREÇTE EKİBİMİZLE DERHAL SAHAYA İNTİKAL ETTİK”

“Her şeye rağmen, devlet ve millet, tüm kurum ve imkânıyla kurtarma, yardım ve barınma için tam anlamıyla seferber olmuştur” diyen Arslan, “Konut ve iş yerleri hızla planlanıp, inşa faaliyeti başlamıştır. O zor süreçte Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kurtarma ekibimizle derhal sahaya intikal ettik; mağdur kardeşlerimizin sıkıntılarını gidermek için canla başla çalıştık. Maddi-manevi her bakımdan destek ve yardımcı olduk. Devlet ve millet olarak güçlü bir dayanışma sergiledik, kısa zamanda muazzam işler başardık. Ülkemizin fay hatları üzerinde olması sebebiyle, tarihten bu yana yaşadığımız birçok deprem bize temel bir kanunu öğretmiş olmalıdır. Gölcük depreminden sonra en son bu felakette de öğrendiğimiz bilgi ve tecrübe, depreme dayanıklı binalar yapmak, şehirler kurmak olmalıdır. Yeşil ve açık alanların, yatay yapılanmanın öne çıktığı, sağlam binalarla, kentsel dönüşümü başarmak mecburiyetindeyiz. İnsan ve hayat hassasiyetinin merkezde olması gereken bu işin vazgeçilmezliği, dokunulmazlığı, rantı olmamalıdır” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM ÇALIŞANLARININ KONUT İHTİYACINA VE EĞİTİM KURUMU İNŞASINA ÖNCELİK VERİLMELİ”

Mustafa Arslan, “Bu felaketin, felaket yıkımın altından birlik ve dayanışmayla, kardeşlik ruhuyla, paylaşmakla, sahiplenmeyle kalktık, kalkıyoruz. İnançla, akılla, çalışmayla, azimle, umutla, bilimle, bilgiyle, dirayetle, metanetle, fedakârlıkla kalkıyoruz, kalkacağız. Bu vesileyle yetkililere bir defa daha sesleniyoruz: Depremden etkilenen illerde yeniden inşa ve kentsel dönüşüm uygulamaları çerçevesinde eğitim çalışanlarının konut ihtiyacına ve eğitim kurumu inşasına öncelik verilmelidir. Ayrıca mevcut kurumların altyapıları ve kapasiteleri güçlendirilmelidir.  Eğitim-Bir-Sen olarak, depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza sağlık ve huzur diliyoruz” dedi. >>>Kadir KAPLAN

 

Verified by MonsterInsights