Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

28 yıl sonra gazilik unvanı aldı

Afyonkarahisar’ın Beyyazı Kasabası nüfusuna kayıtlı Eşref Karayağız, 28 yıl süren hukuk mücadelesinin ardından “Malul Gazi” unvanı aldı. 1976/4 tertip olarak Tunceli’de askerlik görevini yaparken bölücü terör örgütü ile mücadelesi sırasında rahatsızlanan Karayağız, uzun yıllar haklarını alamadı. Avukat Serpil Öztürk aracılığıyla açılan dava sonunda hak kazanan Karayağız için Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi tarafından tören düzenlendi. Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı, “28 yıl sonra gelen bu büyük gururu Gazimiz ile birlikte yaşıyoruz” diyerek Karayağız’a rozet, madalyon ve bere takdim etti.

Afyonkarahisar’ın Beyyazı Kasabası nüfusuna kayıtlı Eşref Karayağız, 28 yıl süren

Afyonkarahisar’ın Beyyazı Kasabası nüfusuna kayıtlı Eşref Karayağız, 28 yıl süren hukuk mücadelesinin ardından “Malul Gazi” unvanına kavuştu.

1976/4 tertip olarak Tunceli’de askerlik görevini yaparken bölücü terör örgütü mensuplarıyla mücadelesi sırasında rahatsızlanan ve tedavisi sonrası birliği tarafından terhis edilen Karayağız, yıllarca gazilik haklarını alamadı. Avukat Serpil Öztürk aracılığıyla açılan dava ise yaklaşık bir yıl süren hukuk mücadelesi sonunda kazanıldı.

HOŞ GELDİN GAZİ KARAYAĞIZ

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, düzenlenen törende yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“28 yıl sonra gelen bu büyük gururu Gazimiz ile birlikte yaşıyoruz. Haklarımız ile ilgili bilgilendirme toplantımızı yaptık, rozet, madalyon ve beremizi kendisine takdim ettik. Ailemize hoş geldin Gazi Eşref Karayağız.” Duygusal anlara sahne olan törende, Karayağız’ın ailesi ve dernek üyeleri de hazır bulundu.

>>Mustafa BAYER

 

Verified by MonsterInsights